Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Συνελήφθησαν 4 κινέζοι με πλαστά διαβατήρια στο Ηράκλειο


Ήθελαν να κάνουν το ευρωπαϊκό τους όνειρο πραγματικότητα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή από αυτή που είχαν μέχρι σήμερα, αλλά αυτό έμεινε στη… μέση.
Τέσσερις Κινέζοι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν μέσω Ηρακλείου για Γαλλία, συνελήφθησαν χθες, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο του που θα τους πήγαινε στο… όνειρο.
Οι συγκεκριμένοι Κινέζοι, ηλικίας 22, 27, 29 και 43 ετών αντίστοιχα, είχαν κανονίσει τα πάντα και απέμενε μόνο η αίσια έκβαση του σχεδίου τους.
Λίγες ημέρες πριν είχαν έρθει σε επαφή με έναν συμπατριώτη τους, ηλικίας 38 ετών -ο οποίος επίσης συνελήφθη- που έναντι αμοιβής, είχε αναλάβει να τους φτιάξει και τους παραδώσει τα πλαστά έγγραφα και διαβατήρια.
Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως πύλη εισόδου εκείνων που προσπαθούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν της Ελλάδας.
Οι τέσσερις Κινέζοι έφτασαν σε αυτό το πρωί, έχοντας τα πράγματά τους, έτοιμοι να ταξιδέψουν. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε ο 38χρονος συμπατριώτης τους, ο οποίος είχε ταξιδέψει αυθημερόν από την Ιταλία, μόνο και μόνο για να τους παραδώσει τα διαβατήρια και τα πλαστά έγγραφα διαμονής.
Λίγο πριν περάσουν όμως τον έλεγχο για να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι, οι Κινέζοι λαθρομετανάστες έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές του Αερολιμένα, που διαπίστωσαν τις ύποπτες και νευρικές τους κινήσεις.
Σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν μαζί τους πλαστά διαβατήρια.
Παράλληλα με τις τέσσερις συλλήψεις, στη «φάκα» πιάστηκε και ο 38χρονος Κινέζος, γιατί αφενός προσπάθησε να τους βοηθήσει να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, αφετέρου γιατί πάνω του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ, το οποίο προφανώς αποτελεί την αμοιβή του για την… εργασία πλαστογραφίας που πραγματοποίησε.
Οι συνεχείς απόπειρες αλλοδαπών να ταξιδέψουν από το Ηράκλειο στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια και έγγραφα, έχει κάνει τις αστυνομικές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους, με τα θετικά αποτελέσματα να είναι συνεχή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και οι περισσότεροι θέλουν να εκμεταλλευτούν το πλήθος των ταξιδιωτών για να περάσουν απαρατήρητοι.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails