Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Απλήρωτοι 4 μήνες οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου!


Ρεπορτάζ Κατερίνα Μυλωνά
Με… έναντι έκαναν διακοπές Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου.
Λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, πενήντα άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς από την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχουν εισπράξει το σύνολο των μισθών τους.
Ο δήμος τους έχει καταβάλει ένα μέρος των χρημάτων που δικαιούνται προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν αυτούς τους μήνες με αξιοπρέπεια.
Τις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα που απασχολεί εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βρεφονηπιαγωγούς, μαγείρισσες και καθαρίστριες.
Το πρόβλημα, όπως λέει στην «Π» η πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Ελένη Κόκορη, ξεκινά από τη γραφειοκρατία και κάποιο νομικό κώλυμα που έχει προκύψει με τις συμβάσεις έργου. «Έχουμε προβεί σε ορισμένες ενέργειες και πιστεύουμε ότι το θέμα θα λυθεί», αναφέρει και προσθέτει πως «έχουμε δώσει έναντι στους εργαζόμενους, δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε απλήρωτους. Ελπίζουμε πως βαδίζουμε προς το τέλος του συγκεκριμένου θέματος». Η κ. Κόκορη διαβεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χάσουν τα χρήματά τους και πως όποια διαδικασία και αν ακολουθηθεί, εκείνοι θα πληρωθούν ό, τι δικαιούνται. «Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους. Όμως, μας έχουν εμπιστοσύνη και γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους δε θα χαθούν. Το θέμα το κυνηγάω και προσωπικά και με το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη, και θα φτάσουμε μέχρι τέλους», τονίζει η πρόεδρος της ΔΟΠΑΕΗ. Υπογραμμίζει, ακόμα, πως οι πενήντα εργαζόμενοι είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου.
Ομαλά με τη γρίπη
Εν τω μεταξύ, οι παιδικοί σταθμοί, όπως και τα σχολεία, άνοιξαν κανονικά την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται πως λόγω της αναστάτωσης που είχε προκληθεί και κρουσμάτων της νέας γρίπης που είχαν σημειωθεί, οι σταθμοί είχαν κλείσει δύο μέρες νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την κ. Κόκορη, μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί κανένα νέο κρούσμα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails