Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Πυρκαγιά στο κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά


Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα όταν τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εσωτερικό χώρο του κτιρίου της Εβραϊκής Συναγωγής στην παλιά πόλη των Χανίων.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 1:20 τα ξημερώματα κάτω από εσωτερική ξύλινη σκάλα που οδηγεί στην βιβλιοθήκη της συναγωγής.
Η Πυροσβεστική έσπευσε επί τόπου καθώς ο κίνδυνος να επεκταθεί και η παλιά πόλη να γίνει παρανάλωμα του πυρός ήταν μεγάλη. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
«Είναι μια ευαίσθητη περιοχή από πλευράς πυρκαγιάς, ευτυχώς δεν υπήρχε κυκλοφοριακό, προσεγγίσαμε εύκολα το κτίριο και ευτυχώς προλάβαμε τα χειροτέρα. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μια ξύλινη σκάλα και θα έπαιρνε διαστάσεις αν δεν την προλαβαίναμε» τόνισε ο αξιωματικός βάρδιας της πυροσβεστικής Νίκος Παπαφιλλιπάκης.
Την προανάκριση για το συμβάν έχουν αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και η Πυροσβεστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κτίριο γίνονται συνεχείς αυτοψίες σε μια προσπάθεια των αρχών να βρουν τα αίτια της πυρκαγιάς.
Στο χώρο της βιβλιοθήκης της συναγωγής υπάρχουν περισσότεροι από 1.500 σπάνιοι τίτλοι βιβλίων. Οι φλόγες δεν έφθασαν εκεί αλλά εκτιμάται πως ο καπνός και τα νερά που έριξαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν την φωτιά έχουν κάνει σημαντική ζημιά. Ο διευθυντής της συναγωγής υποστηρίζει πως υπάρχει αδιαφορία για την παλιά πόλη.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails