Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Εκεί φτάσαμε..:Κουπόνια σε ανέργους για αγορά τροφίμων !


Κουπόνια στους ανέργους θα μοιράζει ο ΟΑΕΔ από τον Μάρτιο ώστε να αγοράζουν δωρεάν τρόφιμα από σουπερμάρκετ και να κινούνται με τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Χθες από την Ελευσίνα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος, σε ομιλία του για το Ευρωπαϊκό Ετος Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, ανήγγειλε ότι τη Δευτέρα σε σύσκεψη με εταιρείες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθούν τρόποι αύξησης της αγοραστικής δύναμης των ανέργων, από τον ερχόμενο Μάρτιο. Σε σχετική επιστολή που απέστειλε σε πολλούς φορείς και οργανώσεις επιχειρηματιών, σε ακτοπλόους, συγκοινωνιακούς φορείς, αλλά και σε μεμονωμένες μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι το 2010 έχει ανακηρυχθεί Ετος Καταπολέμησης της Φτώχειας και όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχεδιάζουν δράσεις για την παροχή οικονομικής στήριξης των ανέργων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κουπόνια θα αντιστοιχούν σε περίπου 65 ευρώ τον μήνα, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό ποιοι από τους 485.000 εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ θα το δικαιούνται. Το πιθανότερο είναι ότι θα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους και τους επιδοματούχους του Οργανισμού. Στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στον παιδικό πληθυσμό και είναι δεύτερη, μετά τη Ρουμανία, στην εργασιακή φτώχεια, δηλαδή στους ανθρώπους με αμοιβή κάτω από 500 ευρώ περίπου. Επίσης, υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στους ηλικιωμένους και σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, όπως οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.
Πρόσθεσε επίσης ότι πάνω από το 20% των συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η φτώχεια πλήττει σε μεγάλο βαθμό το μερίδιο του πληθυσμού που αποτελεί το μέλλον του τόπου, δηλαδή τους νέους.
Σ τη χορεία όσων θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης φτωχών και ανέργων ο κ. Λοβέρδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Εκκλησία, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, την κεντρική διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο κ. Λοβέρδος όρισε επίσης ως μορφές δράσης κατά της φτώχειας την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών αλληλεγγύης διαφόρων εκδηλώσεων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και τη διαμόρφωση, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφερειακών και Τοπικών Σχεδίων Δράσης για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας της σύγχρονης κοινωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Ευρώπη, μολονότι η Γηραιά Ηπειρος αποτελεί ένα από τα πλούσια μέρη του πλανήτη, είναι παράλληλα και ο γεωγραφικός χώρος όπου ζουν 80 εκατομμύρια άνθρωποι σε συνθήκες φτώχειας, ενώ εκατομμύρια από αυτούς είναι άστεγοι και περίπου 17 εκατομμύρια είναι μικρά παιδιά.
Πηγή:Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails