Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Έκλεψαν ΑΤΜ αλλά τους έπεσε από τον φορτηγό


Με άδεια χέρια έφυγαν οι τέσσερις δράστες, παρά την προσπάθειά τους να σηκώσουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς, που βρισκόταν τοποθετημένο στην πρόσοψη των γραφείων της ΕΑΣΗ στον Πύργο.
Οι άγνωστοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες φορούσαν κουκούλες και είχαν καλάσνικοφ, αφού έκλεψαν ένα τρακτέρ, έφτασαν λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου (υποκατάστημα δήμου Αστερουσίων).
Χωρίς να χάσουν χρόνο, εισέβαλαν κυριολεκτικά μέσα στο χώρο των γραφείων με το τρακτέρ, σπάζοντας την τζαμαρία.
Κάνοντας ελιγμούς εντός του καταστήματος, έφεραν το τρακτέρ σε τέτοια θέση, ώστε να τραβήξουν προς τα έξω το ΑΤΜ. Ενώ όμως στο μυαλό τους τα είχαν σχεδιάσει όλα τέλεια, στην πράξη τα πράγματα «στράβωσαν». Αντί το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης να πέσει μέσα στην καρότσα του αγροτικού οχήματος 4Χ4 που είχαν παρκάρει κάθετα στο κτίριο, το ΑΤΜ έπεσε στο έδαφος.
Οι δράστες, βλέποντας ότι δεν μπορούσαν πλέον να το σηκώσουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχαν ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο και είχαν προκαλέσει μεγάλη φασαρία, ξυπνώντας τους γύρω κατοίκους, τα παράτησαν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αναστάτωση
Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους ανθρώπους, που μένουν κοντά στα γραφεία και άκουσαν τη φασαρία, ήταν πολύ μεγάλη. Έντρομοι, πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους εξαιτίας του εκκωφαντικού θορύβου για να δουν τι συμβαίνει. Τα φώτα που άναψαν, αλλά και η παρουσία κάποιων γειτόνων στα μπαλκόνια, λειτούργησαν ως μια ακόμη αιτία, που λειτούργησε αποτρεπτικά για τους τέσσερις κουκουλοφόρους.
Παρά τις κλήσεις προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, μέχρι να καταφθάσουν αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.
Άφησαν όμως πίσω τους ένα ποσό το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυμαίνεται από 15.000 ευρώ ως 45.000 ευρώ.
Ζημιές
Το ξημέρωμα αποκάλυψε το μέγεθος της ζημιάς στα γραφεία, από την εισβολή του τρακτέρ μέσα σε αυτά. Τόσο η πρόσοψη του καταστήματος, όσο και ο εσωτερικός χώρος έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ που βρέθηκε τα ξημερώματα στο σημείο δήλωσε μιλώντας στην «Τ»:
«Πήγα στα γραφεία και βρήκα ένα τρακτέρ μέσα στο κατάστημα, το οποίο είχε προκαλέσει ζημιές χιλιάδων ευρώ. Έξω από τα γραφεία, ήταν πεσμένο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, που είχαν παρατήσει οι δράστες, αφού δεν είχαν καταφέρει να το σηκώσουν, αφήνοντας πίσω τους, όπως λένε οι πληροφορίες περίπου 45.000 ευρώ».
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails