Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Τι άλλο θα ακούσω…


Να δω τι άλλο θα ακούσω σε αυτό το νησί.. Η αρχή είχε γίνει με την κόντρα ανατολικής και δυτικής Κρήτης για τα ΚΤΕΛ και τις διαδρομές. Τώρα η κόντρα του εφετείου που διεκδικείτε να γίνει στο Ηράκλειο φουντώνει καθώς στα Χανιά κατηγορούν ότι θα είναι ρουσφέτι για να ικανοποιηθούν οι Ηρακλειώτες ενώ οι Ηρακλειώτες επιμένουν ότι το ποιο ορθό είναι να υπάρχει στην «πρωτεύουσα» της Κρήτης. Ποια πρωτεύουσα όμως; Την παλιά ( Χανιά) που έγινε επί τουρκοκρατίας ή την καινούργια(Ηράκλειο) που έγινε επί δικτατορίας; Μέσα σε όλα υπάρχει και πάντα η πρόταση για την ίδρυση εφετείου στην Νεάπολη για να αποφθεχθεί η κόντρα που υπάρχει..
Πάνω που πίστευα ότι τα έχω ακούσει όλα γυρίζω στις ειδήσεις του TvCreta και κάτι πήρε το αφτί μου ότι πρέπει να μεταφερθεί η Περιφέρεια Κρήτης στα Χανιά! έτσι είπε ένας κύριος εκεί που δεν τον ξέρω κιόλας και διαβάζω δήλωση του δήμαρχου Χανίων ότι κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν στο τραπέζι της συζήτησης - διαμάχης – κόντρας – τρέχα γύρευε , με αφορμή το σχέδιο Καλλικράτης όλες οι υπηρεσίες της Κρήτης για αναδιανομή!
Όσο αφορά τις σκέψεις του Υπουργού.. αυτός μάλλον για εμπόριο το πέρασε και είπε σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Χανίων: «αν πχ. σας δώσουμε το καρδιοχειρουργικό κέντρο θα δεχθείτε να γίνει Εφετείο στο Ηράκλειο;» !!!
Λοιπόν εγώ θα το προχωρήσω ακόμα παραπέρα.. Αφού έχετε αρχίσει έτσι λέω να πάρει το Ηράκλειο το μισό λιμάνι των Χανίων και να δώσει στα Χανιά την μισή Κνωσό.. Έτσι και οι δυο κερδισμένοι θα βγουν… Α! και για να μην μείνει παραπονεμένο το Ρέθυμνο και το Λασίθι μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση 2 μήνες το χρόνο να μεταφέρονται εκεί..
Αίντεεε..Για να πανηγύρια είστε όλοι σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails