Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Η καφετέρια, η πλατεία και το… «κοινό όφελος»

Μια απορία έχω.. Οι Ηρακλειώτες τουλάχιστον θα θυμούνται το ξενοδοχείο «Ξενία» στην παραλιακή στο Ηράκλειο. Αυτό το κτίσμα το έριξε ο δήμος Ηρακλείου με την προϋπόθεση να γίνει μια πλατεία για τους πολίτες του Ηρακλείου. Αν δεν κάνω λάθος σε αυτήν την πλατεία υπήρχε σχέδιο να γίνει ένα αναψυκτήριο για να εξυπηρετεί τον κόσμο που θα πηγαίνει εκεί και θα κάθετε. Πως γίνετε τώρα το αναψυκτήριο να είναι ολόκληρο μαγαζί 100 και πλέον τετραγωνικών και να τρώει το 1/3 της πλατείας τουλάχιστον; Νομίζω ότι όλοι καταλάβατε ότι μιλάω για το «Mare». Ο δήμαρχος όταν είχε βγει η απόφαση για την κατεδάφιση είχε δηλώσει: «άλλη μία προγραμματική δέσμευση της δημοτικής Αρχής υλοποιείται. Πολύ σύντομα το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε ο χώρος αυτός να αποδοθεί στους δημότες Ηρακλείου για το κοινό όφελος».
Ποιο κοινό όφελος; Ποιανού; Το δικό μου η αυτού που τα κονομάει με την καφετέρια; και αφού είναι για κοινό όφελος γιατί ο καφές είναι πανάκριβος και δεν κοστίζει 1 ευρώ;
Παρεμπίπτοντος υπάρχει μια δίκη που θα γίνει κάποια στιγμή και κατηγορείτε ο δήμος με τον δήμαρχο ο πρώην περιφερειάρχης και διάφοροι άλλοι για παράνομη κατεδάφιση του «Ξενία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails