Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Δεν αλλάζει η ποινή του Γ. Κεφαλογιάννη


Αμετάκλητη είναι πλέον η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου για την ποινή που είχε επιβάλλει στον πρώην υπουργό και βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη καθώς και στον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ και Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης τότε, Αρκάδιο Σπανουδάκη που αφορούσε το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση του πλημμελήματος της ψευδορκίας.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε χθες την αίτηση αναίρεσης της απόφασης που είχαν υποβάλλει οι δυο άνδρες. Για το αδίκημα αυτό είχαν καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες ο κ. Κεφαλογιάννης. Ο κ. Σπανουδάκης, είχε καταδικαστεί σε δυο μήνες για απλή συνέργεια στην πράξη.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ως προς το σκέλος αυτό, η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου είχε την απαιτούμενη από το νόμο ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, απέρριψε την αναίρεση τους και έτσι η απόφαση και η ποινή κατέστησαν αμετάκλητες.
Για το δεύτερο σκέλος της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, δηλαδή για την κατηγορία που αφορά την απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναιρέσεως των δυο κατηγορουμένων και ακύρωσε την απόφαση στο σημείο αυτό καθώς έκρινε την πράξη ως μη τιμωρητή-προπαρασκευαστική η οποία συρρέει φαινομενικά με την πρώτη πράξη και απορροφάται απ’ αυτήν.
Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες αστυνομικών ότι ο κ. Κεφαλογιάννης τους προέτρεψε να ψευδομαρτυρήσουν προκειμένου να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.
Πρωτόδικα, τον Σεπτέμβριο του 2008, στον κ. Κεφαλογιάννη είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών και για τα δυο αδικήματα ενώ στον κ. Σπανουδάκη έξι μηνών. Οι δυο άνδρες είχαν ασκήσει έφεση και σε δεύτερο βαθμό, τον Δεκέμβριο του 2008, είχαν καταδικαστεί, ο μεν κ. Κεφαλογιάννης σε ποινή πέντε μηνών με τριετή αναστολή ο δε κ. Σπανουδάκης σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή.
Πηγή:Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails