Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα ξεκινά η δίκη για το θάνατο Γρηγορόπουλου


Το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Κορκονέας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για συνέργεια στην πράξη αυτή βαρύνεται ο συνάδελφός του.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι πιθανόν να διακοπεί, καθώς αναμένεται να υποβληθούν σχετικά αιτήματα τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την πολιτική αγωγή. Ενόψει της δίκης έχουν μεταβεί στην Άμφισσα αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και όμορους νομούς, ώστε να ενισχυθεί το τοπικό τμήμα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άμφισσας, Δημήτρη Προβιά, η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη δίκη. Όπως δήλωσε ο κ. Προβιάς, «η ασφάλεια της πόλης είναι έργο της Αστυνομίας, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε όλους τους απαιτούμενους σχεδιασμούς».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν ήδη γίνει συσκέψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, και επιτελείς της Αστυνομίας.
Ο κ. Προβιάς τόνισε ότι οι καταστηματάρχες της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο τις επιχειρήσεις τους και ότι, πλην ελαχίστων, κανένας δεν έλαβε κάποιο ιδιαίτερο μέτρο προστασίας για το κατάστημά του.
Το ίδιο δήλωσε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας, Χρυσούλα Ματατάνα, η οποία παράλληλα επισήμανε ότι το κόστος για την τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων, ή άλλων κατασκευών, στα μαγαζιά για τον φόβο επεισοδίων, ήταν άκρως απαγορευτικό.
Εντελώς διαφορετική άποψη εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Επαγγελματιών Άμφισσας, Νίκος Δρόλαπας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της πόλης, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα δικαστήρια.
Ο κ. Δρόλαπας τοποθέτησε σε όλη την πρόσοψη του ξενοδοχείου του ειδική κατασκευή από λαμαρίνα, που φθάνει τον πρώτο όροφο του κτηρίου. «Είμαστε πανικοβλημένοι», δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή δεν έπρεπε να δεχθεί τη διεξαγωγή της δίκης στην πόλη.
Αύριο το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία της Άμφισσας αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, οι οποίοι σε φυλλάδια, που μοίρασαν, σημειώνουν ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη διαμαρτυρία τους.
Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails