Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή του Παλαιοκώστα στην Ελευθεροτυπία!


Απόπειρα δολοφονίας του από την αστυνομία καταγγέλλει ο Βασ. Παλαιοκώστας. Με επιστολή-χείμαρρο που μας έστειλε, δίνει τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο στο Αλεποχώρι, όπου (περίπου δύο μήνες μετά τη δεύτερη εντυπωσιακή απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού) ήρθε αντιμέτωπος με πάνοπλους αστυνομικούς.
«Υπάρχει σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από την ΕΛ.ΑΣ.» υποστηρίζει, επιμένοντας πως «δεν είναι βαριά οπλισμένος και πως ουδέποτε έχει στρέψει όπλο σε άνθρωπο».
Είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια παρανομίας και κυνηγητού που ο διεθνώς διάσημος, κυρίως εξαιτίας των αποδράσεών του, Βασ. Παλαιοκώστας εκφράζεται δημόσια για όσα του καταμαρτυρούν, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις αστυνομικές μεθόδους, τη στάση των δημοσιογράφων και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του στο Αλεποχώρι, ρίχνοντας τουλάχιστον 150 σφαίρες. Η αστυνομία είχε υποστηρίξει τότε ότι οι άνδρες της πυροβόλησαν προς τα λάστιχα του τζιπ με το οποίο διέφυγε. Ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το μόνο άθικτο στο τζιπ ήταν τα λάστιχα.
Στο περιστατικό υπάρχει μάλιστα και αυτόπτης μάρτυρας, οδηγός που παρευρέθη τυχαία στη σκηνή και το αυτοκίνητο του οποίου υπέστη ζημιές. Ο Β. Παλαιοκώστας θεωρεί ότι σκόπιμα η αστυνομία εξαφάνισε ως διά μαγείας το τζιπ, το οποίο εγκατέλειψε 100 μέτρα μετά, γιατί το στενό ήταν αδιέξοδο!
Στην επιστολή του, κατηγορεί τον τρόπο με τον οποίο τα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ μετέδωσαν το γεγονός αυτό, συναλλασσόμενα με την ΕΛ.ΑΣ., κάνει εκτενή αναφορά στις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού 13.000 κρατουμένων, στηλιτεύει την άκρατη αστυνομική βία και αυθαιρεσία, τις δολοφονίες και άδικες καταδίκες νέων κυρίως ανθρώπων.
Δηλώνει τη συμπαράστασή του στους Β. Χρυσοχοΐδη και Π. Γεωργιάδη στη δίκη για την απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά. Οπως αναφέρει, το μόνο τους «έγκλημα» είναι ότι του στάθηκαν χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Κλείνει τέλος με ένα κουΐζ για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ένα υστερόγραφο: «Λίγο λαδάκι, παιδιά. Σκουριάζουν». Ακολουθεί η υπογραφή του και ένα δακτυλικό αποτύπωμα, στοιχείο επιβεβαίωσης της γνησιότητας.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής εδώ:κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails