Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση για το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου


Επισκέφτηκα νωρίτερα σήμερα το Νέο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου για μια υπόθεση μου. Αποτελεί πράγματι ένα πολύ μοντέρνο και επιβλητικό κτίριο.
Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση είναι η αναμονή την οποία πρέπει να υποστούν όλοι οι επισκέπτες στο φυλάκιο της εισόδου για λόγους ασφαλείας.
Τι γίνεται εκεί; Απλά παραδίδετε την ταυτότητα σας και εγγράφεστε στο βιβλίο επισκεπτών.
Έχει τύχει λόγω της δουλειάς μου να επισκεφτώ υπηρεσίες και ''κτίρια υψηλού κινδύνου'' σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη και έχω να πω πως η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ ξεπερασμένη.
Και προκαλεί όντως έκπληξη ότι εφαρμόζεται απο τις αστυνομικές αρχες!!!
Τι θέλω να πω; Ποιό είναι το νόημα να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες στην είσοδο όταν δεν υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο; Οι κυρίες κουβαλούσαν τις τσάντες τους στις οποίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν το οτιδήποτε... Καλό είναι να υπάρχει έλεγχος και συμφωνώ απολύτως σε αυτό το μέτρο. Αλλά:
1) Θα έπρεπε να γίνεται στον χώρο υποδοχής του κτιρίου (παρέχοντας ασφάλεια απο την βροχή και το κρύο σε όσους περιμένουν)
2) Θα έπρεπε να είναι ολοκληρωμένο έλεγχος τόσο στα άτομα όσο και στις αποσκευές τους (παρόμοιος με αυτόν που κάνουμε στα αεροδρόμια).
Εαν το σύστημα ήταν και πιο οργανωμένο και ο χρόνος αναμονής θα ήταν λιγότερος, αλλά και ο έλεγχος ασφαλείας θα ήταν ουσιαστικός.
Αυτά κε υπουργέ και αρμόδια στελέχη ως μια πρόταση για την βελτίωση της υπηρεσίας.
Αναγνώστης
Από το: http://kritiki-mafia.blogspot.com/2010/01/blog-post_1198.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails