Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Απόπειρα δολοφονίας του δημιουργού των σκίτσων του Μωάμεθ


Για απόπειρα δολοφονίας του Δανού καρτουνίστα Kurt Westergaard ο οποίος έχει σχεδιάσει τα πολυσυζητημένα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, κατηγορείται ένας Σομαλός άνδρας.
Σύμφωνα με το BBC, o ύποπτος πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς λίγο μετά την εισβολή του στο σπίτι του Δανού έχοντας μαζί του ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Ο Σομαλός ο οποίος κρατείται, αρνείται όλες τις κατηγορίες ενώ φέρεται να συνδέεται με τους Σομαλούς Ισλαμιστές στρατιώτες.
«Επικροτούμε το γεγονός στο οποίος ένας Σομαλός μουσουλμάνος επιτέθηκε στον διάβολο που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ και καλούμε όλους τους μουσουλμάνους να στοχεύουν σε τέτοιους ανθρώπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Al-Shabab, Sheikh Ali Muhamud Rage.
Λόγω της δανέζικης νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος εισέβαλε στο σπίτι του Westergaard και φώναξε στα αγγλικά πως θέλει να τον σκοτώσει.
Αμέσως, ο 74χρονος που είχε στο σπίτι και την 5χρονη εγγονή του, πάτησε τον ειδικό συναγερμό και πήγε σε ένα ειδικό δωμάτιο. Ο Σομαλός προσπάθησε να σπάσει την πόρτα με τσεκούρι αλλά δεν κατάφερε και επενέβη η αστυνομία πυροβολώντας τον στο πόδι και τον ώμο.
Ο δικαστής αποφάσισε την κράτησή του για 4 εβδομάδες τις μισές από τις οποίες θα περάσει στην απομόνωση.
Υπενθυμίζεται πως ο Δανός το 2005 είχε δημοσιεύει ένα από μια σειρά σκίτσων το οποίο απεικόνιζε τον Μωάμεθ με ένα τουρμπάνι σε σχήμα βόμβας γεγονός που προκάλεσε μεγάλο σάλο αλλά και τον έβαλε στη «μαύρη» λίστα των φανατικών Ισλαμιστών. Από τότε ο Westergaard δέχεται απειλές για τη ζωή του για αυτό και ζει υπό αστυνομική προστασία.
Μάλιστα, οι Ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν επικηρύξει με 1 εκατομμύριο δολάρια το κεφάλι του Δανού καλλιτέχνη.
Πηγή:Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails