Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Το Καστρινό Καρναβάλι από φέτος αναβιώνει στο Ηράκλειο


Του Γιάννη Ζωράκη
Μετά από σχεδόν μία δεκαετία αναμονής, το Ηράκλειο θα έχει από φέτος ξανά το Καστρινό του Καρναβάλι.
Χωρίς άρματα για πρώτη φορά, αλλά με πολύ κέφι από ανθρώπους που θέλησαν να αλλάξουν το Ηράκλειο τις απόκριες, το Καρναβάλι του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.
Σήμερα μάλιστα ή το αργότερο αύριο, η αρμόδια για το Καρναβάλι επιτροπή του δήμου θα συνεδριάσει ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο πρώτο μεγάλο Καστρινό Καρναβάλι.
Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες ωστόσο, έχουν καθοριστεί και αναμένεται να επισημοποιηθούν, η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του Καρναβαλιού, η διαδρομή, καθώς και ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν κάποια πρόσθετα δρώμενα.
Έτσι, στις 3.00 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου αναμένεται να δοθεί το σύνθημα για την έναρξη του Καστρινού Καρναβαλιού, το οποίο ακολουθώντας την διαδρομή που καταξίωσε το Ηράκλειο ως πόλη των Αποκριών, θα ξεκινήσει από την Χανιόπορτα. Τα πληρώματα του καρναβαλιού, εκτός απροόπτου, πρόκειται να κινηθούν ανάποδα στις οδούς Καλοκαιρινού, Ίδης και Δικαιοσύνης, για να καταλήξουν στην πλατεία Ελευθερίας που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι.
Όπως προβλέπουν οι διοργανωτές, το πάρτι πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου και θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Καρναβάλι το 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, με διοργανώτρια ομάδα την “Εμείς κι Εμείς”.
Αιτήσεις συμμετοχής
Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα μπορούν οι ομάδες να υποβάλουν επίσημα αιτήσεις συμμετοχής για το Καστρινό Καρναβάλι 2010. Ένα ειδικό περίπτερο θα στηθεί έξω από τη Λότζια, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν το όνομα της ομάδας και το θέμα με το οποίο αυτή θα ασχοληθεί.
Προς το παρόν βέβαια, αιτήσεις μπορούν να γίνονται στο Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα, ώστε οι συμμετέχοντες να κατοχυρώνουν ονόματα, αλλά και ιδέες.
Μέχρι τώρα το ενδιαφέρον δείχνει πολύ μεγάλο, ενώ επίσημα έχουν ανακοινωθεί δύο τουλάχιστον ομάδες μέσω facebook. Πρόκειται για τις ομάδες Οικονομικοί Κροίσοι και Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί. Οι Οικονομικοί Κροίσοι στηρίζονται από την ομάδα του Κυνηγιού “Λούφα και Παραλλαγή”, ενώ οι Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί αποτελούν την ενσάρκωση του παραμυθιού σε εξέλιξη, που υπογράφει η Ουτοπία. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι Ουτοπικοί Σοκολατοποιοί, θα προσφέρουν άφθονη σοκολάτα και θα συμμετέχουν στο πάρτι της πλατείας Ελευθερίας με “σοκολατένια δρώμενα”.
Ο δήμος Ηρακλείου και τα Δημοτικά Διαμερίσματα παράλληλα, έχουν ήδη συνάψει συμφωνία με διάφορες εταιρίες κατασκευής κοστουμιών, ώστε τα πληρώματα των ομάδων να προμηθεύονται άμεσα τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος για τις στολές αρχίζει από τα 15 μόλις ευρώ, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 200, ανάλογα με τις επιλογές και τις δυνατότητες κάθε ομάδας.
Πηγή:Πατρίς

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα στο Σοφό της Κρήτης!! Sorry για την καθυστέρηση στην εγγραφή άλλα έλειπα!! Σε έβαλα και στην λίστα των ιστολογίων μου..Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΗ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ .ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ . ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΝΕΙ 10 ΜΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΟΠΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΜΙΣΘΟΥΣ , ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΤΟΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 700 ε .ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε ανωνυμε γυρνα στην μιζερια σου και ασε τ καρναβαλια...τις μικροπολιτικες σου και σ αλλη παραλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails