Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Συνέλαβαν ληστές με ράσα στην Ζάκυνθο!


Ασέβησαν και τιμωρήθηκαν με σύλληψη.
Για δύο Ελληνες ληστές ο λόγος, οι οποίοι μεταμφιεσμένοι σε παπάδες λήστεψαν το μεσημέρι της Παρασκευής την Εφορία της Ζακύνθου.
Οι δράστες άρπαξαν με την απειλή πιστολιού 30.000 ευρώ, αλλά δεν πρόλαβαν να τα χαρούν, αφού...ο Θεός τους τιμώρησε. Πράγματι, λίγες ώρες μετά τη ληστεία το σημείο στο οποίο είχαν κρύψει τα χρήματα εντοπίστηκε και οι ίδιοι συνελήφθησαν.
Η ληστεία σημειώθηκε στη 1.30 μ.μ και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες, μετά την αρπαγή των χρημάτων πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα με πιστόλι προς εκφοβισμό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα τύπου «εντούρο», μεγάλου κυβισμού.
Για να κινηθούν καλύτερα και να μην εντοπιστούν μετέβησαν προς την περιοχή «Μποχάλι», όπου έκρυψαν σε ερημική περιοχή τα ράσα, τα χρήματα και το πιστόλι της ληστείας.
Οι αθεόφοβοι ληστές όμως δεν πέτυχαν τελικά να διαφύγουν από την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν. Στην αρχή αρνούντο ότι αυτοί είχαν διαπράξει τη ληστεία, γρήγορα όμως επέστρεψαν στον δρόμο του Θεού και φέρεται ότι ομολόγησαν.
Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σημείο που είχαν κρύψει τα χρήματα και το όπλο με το οποίο απείλησαν τους υπαλλήλους της Εφορίας, βρέθηκε και ένα πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ. Τα όπλα θα εξετασθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες πράξεις.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν ληστέψει και το υποκατάστημα της ΑLPHA Bank, που είχε γίνει στις 29 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Ζακύνθου. Είχαν αφαιρέσει 57.000 ευρώ, τα οποία μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν στο σπίτι τους.
Σπύρος Κουντούρης
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails