Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010

«Σωροί» οι πινακίδες στις Εφορίες του Ηρακλείου!


Του Γιάννη Ζωράκη
Χιλιάδες είναι οι πινακίδες αυτοκινήτων που κατατίθενται και στο Ηράκλειο, με τις εφορίες να έχουν γεμίσει ολόκληρα δωμάτια από αυτές.
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων και των αναπροσαρμογών στα τέλη κυκλοφορίας, προκάλεσε ισχυρούς «πονοκεφάλους» σε πλήθος ιδιοκτητών, οι οποίοι διαπίστωναν πως είναι προτιμότερο να ακινητοποιήσουν ή ακόμα και να καταστρέψουν τα αυτοκίνητα τους, από το να τα συντηρούν.
Έτσι, ουρές σχηματίζονταν ως και χθες στις κατά τόπους εφορίες, με τον αριθμό των Ηρακλειωτών που έσπευδαν να καταθέσουν πινακίδες, να είναι σε καθημερινή βάση τριψήφιος. Αξιοπερίεργο στην όλη κατάσταση είναι το γεγονός πως αρκετές από τις πινακίδες που κατατίθεντο στο Ηράκλειο, δεν ήταν πινακίδες παλαιών αυτοκινήτων, αλλά αυτοκινήτων τριετίας, τετραετίας ή και νεώτερων. Ο μεγαλύτερος όγκος βέβαια από πινακίδες ήταν παλαιών αυτοκινήτων, τα οποία και καλούνται σύμφωνα με τα νέα μέτρα να καταβάλουν πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας.
Το φαινόμενο κατάθεσης των πινακίδων παρουσίασε σημαντική αύξηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνταν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για το έτος 2010. Ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων, αλλά και οχημάτων μεγάλου κυβισμού στην αρχή, έσπευδαν να καταθέσουν πινακίδες, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο υψηλότατο κόστος τελών, αλλά και συντήρησης των οχημάτων τους. Στη συνέχεια ωστόσο, ο αριθμός άρχισε να αυξάνεται ραγδαία με εκατοντάδες ανθρώπων να συρρέουν στις εφορίες προκειμένου να προχωρήσουν σε προσωρινή απόσυρση των πινακίδων. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε αυτούς που καταθέτουν πινακίδες, είναι κι ένας αρκετά αξιόλογος αριθμός πολιτών, οι οποίοι προχωρούν σε προσωρινή κατάθεση τους, περιμένοντας διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και χαμηλότερα τέλη από τον επόμενο χρόνο.
Η διαμορφωμένη κατάσταση ωστόσο φέτος δεν έχει κανένα προηγούμενο, καθώς για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε καταθέσεις πινακίδων προχώρησαν ακόμα και οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι οποίοι παραδοσιακά πλήρωναν τα τέλη στα οχήματα τους, προκειμένου να παραδίδονται ευκολότερα στους υποψήφιους αγοραστές.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails