Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Οι ζωοκλέπτες ξανάρχονται...


Του Θάνου Περβολαράκη
Μία νέα ζωοκλοπή που καταγγέλθηκε και αυτή τη φορά, δείχνει την έξαρση του φαινομένου, το οποίο σύμφωνα με τους αστυνομικούς οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ενδεχομένως ατονήσει τα μέτρα που λάμβανε η ΕΛΑΣ το προηγούμενο διάστημα με εμφανή τότε αποτελέσματα.
Η νέα κλοπή προβάτων και αρνιών σημειώθηκε όπως αναφέρουν κτηνοτρόφοι στην «Π» σε ποιμνιοστάσιο το οποίο βρίσκεται μεταξύ των μικρών χωριών Γάλιπε και Βορίτσιο πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζωοκλέφτες λειτούργησαν με πρωτοφανή και έξυπνο τρόπο για να μην γίνουν αντιληπτοί. Μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο και έβγαλαν τα 70 ζώα από αυτό. Στη συνέχεια με τα πόδια περπάτησαν περίπου δύο με δυόμιση χιλιόμετρα , φτάνοντας σε ένα ποτάμι κοντά στην περιοχή των Γουβών. Εκεί, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, φόρτωσαν τα πρόβατα και τα αρνιά σε αυτοκίνητα που εκτιμάται ότι είναι κλεμμένα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η ζωοκλοπή έγινε βραδινές ώρες Πέμπτης με ξημέρωμα Παρασκευής. Στο χώρο του ποιμνιοστασίου διέμενε για να τα προσέχει ο αλλοδαπός σύζυγος της ιδιοκτήτριας. Εκείνο όμως το βράδυ χρειάστηκε για προσωπικούς του λόγους να μεταβεί στο σπίτι του και οι δράστες δεν έχασαν την ευκαιρία.
Το στοιχείο αυτό δείχνει όπως εκτιμούν πολλοί ότι οι ζωοκλέφτες ίσως να γνώριζαν για τη μετακίνηση του φύλακα του ποιμνιοστασίου.
Όπως έχουμε γράψει, τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν αρκετές ζωοκλοπές, κάποιες εκ των οποίων καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ενώ κάποιες άλλες όχι.
Εκτός από αυτή στην περιοχή της Γάλιπε , ζωοκλοπή είχαμε προ ημερών στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, από όπου οι δράστες αφαίρεσαν 140 πρόβατα από κτηνοτρόφο ο οποίος δεν κατάγεται από το ορεινό χωριό του δήμου Τεμένους.
Επίσης ζωοκλοπή είχε σημειωθεί και στα Αρμανώγεια πριν από λίγες ημέρες . Το νέο στοιχείο που υπάρχει στην αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αφορά στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία κλούβα, η οποία είχε κλαπεί προ ημερών από την περιοχή των Αρχανών.
«Έχουν γίνει και άλλες ζωοκλοπές οι οποίες όμως δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, κάτι που ίσως γίνει τις επόμενες ημέρες» τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές μας.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το φαινόμενο είχε παρουσιάσει έξαρση και πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είχε εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την πάταξη της ζωοκλοπής, το οποίο είχε αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails