Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Κρήτες ιεράρχες δέχτηκαν την «προσφορά» του Ερντογαν για την απόκτηση τούρκικης υπηκοότητας!


Θα πρέπει να γνωρίζετε οτι για να εκλεγεί Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη ή Συνοδικός Μητροπολίτης, θα πρέπει να έχει σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης Τουρκική υπηκοότητα.
΄Ομως σήμερα και μετά τους διωγμούς του 1955, έχουν μείνει περίπου 2.000 ΄Ελληνες στην Πόλη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επάνδρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής ΄Ελληνα στην καταγωγή, Τούρκο όμως υπήκοο.
΄Αρα αυτομάτως ανακύπτει πρόβλημα ύπαρξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να υπάρξει πρόσωπο ιεράρχης, που να είναι συγχρόνως Ελληνικής καταγωγής και να έχει Τουρκική Υπηκοότητα.
Ανέλαβε λοιπόν ο... Ερντογάν, να μας διευκολύνει.
΄Εστειλε επιστολή στον Βαρθολομαίο, οτι όποιος θέλει να διεκδικήσει το Πατριαρχικό αξίωμα ή του Συνοδικού Μητροπολίτη, ... προτίθεται να του χορηγήσει Τουρκική υπηκοότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δέχθηκε την "προσφορά" Ερντογάν και έσπευσε με τη σειρά του να συντάξει 70 επιστολές σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, ΄Αγιο ΄Ορος, που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι στην Ελληνική Εκκλησιαστική δικαιοδοσία.
Στην επιστολή, απάντησε ομόφωνα θετικά η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, για να γίνουν οι Κρήτες Ιεράρχες μέλη της Τουρκικής κοινωνίας.
Η συνέχεια στο: http://politikosafari.blogspot.com/2010/01/blog-post_8957.html

1 σχόλιο:

  1. Γιατί άραγε προτίμησε ο Καρέλλης να δημοσιεύσει το άρθρο του στον "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής", 24/1/10 και όχι στην "ΠΑΤΡΙΔΑ", ως συνήθως; Είδες εσύ καμμία αναφορά στον τοπικό τύπο για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails