Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

«Πυρ» του Ομπάμα στην Αλ Κάιντα


Την Αλ-Κάιντα της αραβικής χερσονήσου κατηγόρησε για πρώτη φορά ανοιχτά ο Μπαράκ Ομπάμα για την απόπειρα ανατίναξης του αμερικανικού αεροσκάφους την ημέρα των Χριστουγέννων.
Μιλώντας για τον επίδοξο βομβιστή ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε: «Φαίνεται ότι είχε ενταχθεί σε οργάνωση-παρακλάδι της Αλ-Κάιντα και ότι η οργάνωση αυτή της αραβικής χερσονήσου τον εκπαίδευσε, τον όπλισε με εκρηκτικά και τον οδήγησε στην επίθεση κατά του αεροσκάφους».
Συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ πολεμούν «ένα ευρύτατο δίκτυο μίσους και βίας».
Μέχρι στιγμής, οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν κατηγορήσει δημοσίως την Αλ-Κάιντα για την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους, περιοριζόμενες να αναφερθούν σε πιθανή σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.
Υπεραμυνόμενος των προσπαθειών της κυβέρνησής του για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι έλαβε ήδη τα αποτελέσματα της προκαταρτικής έρευνας που είχε διατάξει, επί των διαδικασιών παρακολούθησης των αεροπορικών ταξιδιών και ενός συστήματος παρακολούθησης τρομοκρατών και συμπλήρωσε ότι αναμένει τα τελικά αποτελέσματα εντός των προσεχών ημερών.
Ο Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί τις διακοπές του στη Χαβάη, ζήτησε άμεση μελέτη των «ανθρωπίνων παραλήψεων και των ελλείψεων του συστήματος» που επέτρεψαν στο νεαρό Νιγηριανό να επιβιβαστεί στο αμερικανικό αεροσκάφος φέροντας εκρηκτικά.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails