Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Στο ΠΑΓΝΗ ο εισαγγελέας Ηρακλείου


Οι εργασιακές σχέσεις πανεπιστημιακών καθηγητών με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, η ταλαιπωρία στα χειρουργεία ήταν κάποια από τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που είχε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών νομού Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Οδυσσέα Ζώρα.
«Ενημερώθηκα σφαιρικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή το ΠΑΓΝΗ και επίκειται έρευνα η οποία θα ξεκινήσει τη βδομάδα που διανύουμε. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της ιστορίας καθώς πολλά έχουμε να δούμε ακόμα» ανέφερε σχετικά στην «Τ» ο εισαγγελέας κ. Μαρκάκης.
Επιτροπή
Η κατάσταση πάντως μέσα στο ΠΑΓΝΗ παραμένει οξυμμένη και όπως όλα δείχνουν οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις θα έχουν συνέχεια. Ωστόσο, αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή από συνδικαλιστές και βουλευτές του νομού, τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για να την ενημερώσουν για όλα όσα συμβαίνουν με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς.
Μισθολόγια
Ωστόσο, πρόβλημα υπάρχει σχετικά με την παράδοση των μισθολογικών καταστάσεων του ΕΛΛΑΠΙ προς το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
«Από προφορική ομιλία που είχα με το νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, δεν μπορούν να δοθούν οι συγκεκριμένες καταστάσεις λόγω απόρρητου των προσωπικών δεδομένων», ανέφερε σχετικά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Αμανάκης ο οποίος περιμένει σήμερα το νομικό σύμβουλο του Ιδρύματος να επιστρέψει και να του δώσει τη γραπτά την σχετική αναφορά.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails