Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Μένουν στα μπλόκα οι αγρότες


Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Συντονιστικό όργανο των αγροτών αποτελούμενο από εκπροσώπους από 14 μπλόκα της Κεντρικής Ελλάδας.
Η κ. Μπατζελή τόνισε και πάλι στους αγρότες ότι χρήματα για να δοθούν ως εισφορές δεν υπάρχουν ενώ δήλωσε «έχουμε ανάγκη από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές».
Έτσι οι αγρότες θεωρούν ότι τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί...
Το ρόλο τους για την έκβαση της συνάντησης πρέπει να έπαιξαν και οι δηλώσεις της κ. Μπατζελή σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου έκανε λόγο για συνονθύλευμα αγροτών χωρίς νομιμοποίηση, σεξιστές και τραμπούκους που απειλούν και εκβιάζουν!
Όσον αφορά τα μπλόκα, τα πρώτα «σημάδια» της εξέλιξης της συνάντησης φάνηκαν μόλις μερικά λεπτά μετά το τέλος της όπου οι αγρότες στον Προμαχώνα αποφάσισαν να κλείσουν και πάλι το τελωνείο καθώς και να κλιμακώσουν από αύριο τις κινητοποιήσεις τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή που έγιναν μετά την πολύωρη συνάντηση της με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.
Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λίτο αύριο στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.
Από την πλευρά της, η κα Μπατζελή έκανε έκκληση στους αγρότες να επιδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους.
Τη Δευτέρα αγρότες της Θεσσαλίας θα κλείσουν τις παρακαμπτήριες των Τεμπών από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι ενώ οι παραγωγοί της Νίκαιας πρόκειται να κατεβούν στην Αθήνα με λεωφορεία και να συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διήμερος διάλογος για το αγροτικό με σκοπό να διαμαρτυρηθούν.
Από την Δευτέρα αναμένονται νέες εξαγγελίες και από τα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη την χώρα που θα παραπέμπουν σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails