Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι αγρότες της Κρήτης


Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών της Κρήτης, σε περίπτωση που δεν δουν από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προωθεί άμεσα ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων των αγροτών.
Οι τέσσερις πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αλλά και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, έστειλαν μήνυμα προς την υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή, τονίζοντας πως ο αγροτικός κόσμος υποφέρει και θέλει να δει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, παρόμοιας ή και μεγαλύτερης έντασης από τις περυσινές.
Στη διάρκεια της πολύωρης παγκρήτιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, οι αγροτοσυνδικαλιστές αποφάσισαν να ζητήσουν ένα τελευταίο ραντεβού με την κ. Μπατζελή και τον κ. Καρχιμάκη, προκειμένου να τους τονίσουν την αναγκαιότητα επίλυσης βασικών και - πάνω από όλα - χρόνιων ζητημάτων.
Ένα ραντεβού, το οποίο οι αγρότες ζητούν να οριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα των 10-15 ημερών. Στόχος τους είναι δηλαδή να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου, πριν από την έναρξη του εθνικού διαλόγου με τους αγροτικούς φορείς, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου.
Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των αγροτών θα τονίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής, καθώς οι παραγωγοί έχουν λυγίσει κάτω από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων και των συνεπειών των λάθος πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, με άμεσο αντίκτυπο στα προϊόντα και το μέλλον γενικότερα του αγροτικού τομέα.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails