Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Θα κόβουν τις επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες!


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Με «τσεκούρωμα» των επιδοτήσεων τους θα …πληρώνουν στο εξής τις ζημιές που προκαλούν σε αγροτικές καλλιέργειες οι κτηνοτρόφοι. Μετά από εντολή του Εισαγγελέα, τόσο η Αστυνομία όσο και η Αγροφυλακή, θα στέλνουν απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις λίστες με τα ονόματα των παραβατών με σκοπό την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επιδότηση τους. Όπως έγινε γνωστό χθες δεκάδες κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και το σύνολο της επιδότησης.
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου διαβιβάστηκε χθες μια πρώτη λίστα με
περισσότερα από 50 ονόματα κτηνοτρόφων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Αγροφυλακής στην Περιφέρεια Κρήτης Ζαχαρία Δαϊλάκη ο αριθμός των παραβάσεων που έχουν βεβαιωθεί τόσο από την υπηρεσία τους όσο και από τα Αστυνομικά Τμήματα είναι πάρα πολλές.
Το «κόψιμο» της επιδότησης θα αφορά κατά κύριο λόγο όσους αφήνουν τα ζώα τους να βόσκουν ανεξέλεγκτα ή παράνομα εντός αγροτικών ζωνών και παρά τις συστάσεις και τις μηνύσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, αρνούνται προκλητικά να συμμορφωθούν.
Σε γενικές γραμμές πάντως την επιδότηση τους κινδυνεύουν να χάσουν, όσοι διώκονται για ποινικά αδικήματα ή έχουν καταδικαστεί.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο σε ολόκληρη την Κρήτη από την Σητεία μέχρι τα Χανιά. Όπως ανέφερε ο κ. Δαϊλάκης στις περισσότερες περιπτώσεις οι κτηνοτρόφοι που δημιουργούν προβλήματα είναι γνωστοί αφού είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/173006/108931

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails