Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Ελεύθερος εκ νέου ο «Νονός» της Νέας Υόρκης

Εισαγγελείς στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι αναστέλλουν την μακρόχρονη, αλλά τελικά μάταιη προσπάθειά τους να προσαγάγουν σε δίκη τον Τζον «Τζούνιορ» Γκότι, γιο του πιο διαβόητου κακοποιού της σύγχρονης Νέας Υόρκης.
Υπό το φως των περιστάσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην συνεχίσει την δίωξη εναντίον του Τζον Α. Γκότι», ανέφερε ανακοίνωση εισαγγελέα στο Μανχάταν.
«Σήμερα υποβάλαμε πρόταση εντολής nolle prosequi στο δικαστήριο. Η εντολή εγκρίθηκε από τον δικαστή, και έτσι η δίωξη για την υπόθεση τερματίστηκε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται δραματική νίκη για τον Γκότι, ο οποίος κληρονόμησε το παρατσούκλι του πατέρα του, «Δον από Τεφλόν», αφού κατάφερε να γλιτώσει από τέσσερις διώξεις, που κηρύχθηκαν κακοδικίες, μέσα σε πέντε χρόνια.
Η προηγούμενη δίκη σε βάρος του, για απάτη και φόνο, τερματίστηκε την 1η Δεκεμβρίου, όταν οι ένορκοι δεν κατάφεραν να φθάσουν σε ετυμηγορία για καμιά από τις κατηγορίες.
Οι εισαγγελείς έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να καταδικάσουν τον Γκότι, ο οποίος παραδέχεται ότι ολόκληρη τη ζωή του ανήκε στην Οικογένεια Γκαμπίνο της Ιταλικής Μαφίας, αλλά διαψεύδει τις σε βάρος του κατηγορίες για φόνους και υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε το οργανωμένο έγκλημα και «άλλαξε».
Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails