Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

«Σερίφης» Χρυσοχοίδης: «Τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες και στα άβατα της Κρήτης»


Νέο γύρο αστυνομικών επιχειρήσεων στο Μυλοπόταμο -και όπου ή όπου αλλού απαιτείται- προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος ζήτησε από το Ηράκλειο τη συνεργασία όλων των φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, για την εξάλειψη κάθε θύλακα εγκληματικότητας του νησιού.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης με την άφιξη του στο Ηράκλειο μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχε συναντήσεις με τους αξιωματικούς της Κρήτης και των τριών σωμάτων ασφαλείας σε επίπεδο Διευθυντών και Διοικητών Υπηρεσιών.
Στη συνέχεια, είχε συνάντηση στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεως της Περιφέρειας Κρήτης με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Αθανάσιο Καρούντζο και φορείς του νησιού, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης επικαλέστηκε μηδενική ανοχή και δήλωσε ότι «θα μπει τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες και στα άβατα της Κρήτης». Παράλληλα χαρακτήρισε επαρκέστατη την αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου, σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντιδιαστολή με τα αιτήματα των συνδικαλιστών αλλά ακόμα και με τα πεπαλαιωμένα οργανογράμματα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοϊδης, αυτό που λείπει είναι η σωστή διαχείριση των υφισταμένων δυνάμεων και ο σχεδιασμός και αυτό που περισσεύει η αδράνεια, η παραίτηση και η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που εμείς θέλουμε να καταπολεμήσουμε.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για μια νέου τύπου αστυνόμευση που θ’ ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα αλλά και στις αυξημένες ανάγκες του οργανωμένου εγκλήματος, που απειλεί την κοινωνική ειρήνη και αναφέρθηκε στην σύσταση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την οποία ήδη έχουν προκηρυχθεί 100 θέσεις ειδικών αστυνομικών.
Για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα - μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο - είπε ότι μέχρι το τέλος της Άνοιξης, στόχος είναι ο πολίτης να βλέπει τον αστυνομικό να περνά κάθε είκοσι λεπτά έξω από το σπίτι του. Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι πρωτοφανής, τόνισε, χωρίς να αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Δήλωσε ωστόσο ότι θα είναι υπόλογος και θα κριθεί από το αποτέλεσμα, το οποίο θα ζητά ο ίδιος από τις ηγεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων, με συχνές επισκέψεις που θα κάνει στο νησί.
Πηγή:Πρώτο Θέμα
SofosCrete: Λευτεριά στον Μυλοπόταμο!

2 σχόλια:

  1. Ισα ρε κουραδόμαγκα υπουργε προστασίας των πακιστανών και των αλοδαπών , σιγά τα αίματα , μπρρρρρρρρρρ τρομάξαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάθε να γράφεις ελληνικά πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails