Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

ΖΩΝΙΑΝΑ: Θερμή υποδοχή των κατοίκων στους τρεις αστυνομικούς


Η προκατάληψη υποχώρησε, η φιλική διάθεση εκδηλώθηκε. Αστυνομικοί και κάτοικοι Ζωνιανών, μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η πρώτη χθεσινή πεζή αστυνομική περιπολία στο χωριό των Ζωνιανών. Οι δυο ένστολοι και ο διοικητής του Α.Τ. Ανωγείων που τους συνόδευε, έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους κατοίκους αλλά κυρίως από τα μικρά παιδιά, από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου που όταν τους είδαν να πλησιάζουν στον σχολικό χώρο χειροκρότησαν την έλευση τους. Ήταν μη αναμενόμενες θετικές αντιδράσεις γι αυτό και η μια πλευρά και η άλλη, κάνουν λόγο για συνάντηση όπου συναισθηματικά τους άγγιξε όλους.
Οι τρείς ένστολοι, είναι οι πρώτοι αστυνομικοί που, ύστερα από χρόνια, περπάτησαν στους δρόμους του χωριού και μίλησαν με τους ανθρώπους του, εκτελώντας υπηρεσία χωρίς να χρειαστεί ούτε να το βάλουν στα πόδια ούτε να τρομάξουν.
Ένιωσαν το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, εισέπραξαν το χαμόγελο των παιδιών και τη διάθεση φιλοξενίας όλων των κατοίκων, ηλικιωμένων και νεαρών, που βρέθηκαν στα καφενεία και απαιτούσαν να τους κεράσουν καφέ ή ρακί.
Οι Ζωνιανοί έδειξαν χθες ότι και θέλουν και μπορούν να αποδείξουν πως δεν είναι διαφορετικοί ή ξένοι με τις υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες. Πως μπορούν να απομονώσουν ή να αποβάλλουν συμπεριφορές.
Η συνέχεια εδώ: κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails