Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Σύλησαν και τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού!


Βάνδαλοι έδρασαν στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, σχίζοντας και θέτοντας φωτιά σε ελληνικές και κυπριακές σημαίες που αρχικά απομάκρυναν από τάφους, μεταξύ αυτών και τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό την Κυριακή το απόγευμα και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες κατέβασαν τις σημαίες που κυμάτιζαν στους ιστούς και με καντήλια, που επίσης απομάκρυναν από τους τάφους, έβαλαν φωτιά σε κάποιες από τις σημαίες ενώ άλλες βρέθηκαν σχισμένες.
Στην περιοχή κατέφθασε και ο γιος του Σπύρου Κυπριανού, υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος σε ............
δηλώσεις του καταδίκασε το συμβάν, λέγοντας πως «πρόκειται για ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους».
«Πραγματικά προβληματιζόμαστε που έχουμε καταντήσει σήμερα και πρέπει η αστυνομία πλέον και όλοι εμείς να ανησυχούμε για την ασφάλεια των κοιμητηρίων και των μνημείων μας», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι από την πληροφόρηση που ο ίδιος είχε, δεν φαίνεται να ήταν συγκεκριμένος στόχος ο τάφος του πατέρα του, καθώς αφαιρέθηκαν σημαίες και μετακινήθηκαν καντήλια από διάφορους τάφους.
Οι έρευνες στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου συνεχίζονται και σήμερα.
TA NEA
Το είδα στο: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_4225.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails