Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Το iPad είναι γεγονός! (vids)

Το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκε το νέο προϊόν της Apple, iPad, το οποίο ανήκει στην κατηγορία table. Η τιμή του είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, καθώς όπως ανακοίνωσε ο CEO της Apple, Steve Jobs, το iPad θα κοστίζει 499 δολάρια.
Το iPad ανήκει στην κατηγορία tablet, μια “ένωση” smartphone και laptop, με οθόνη αφής 9,7 ιντσών. Μπορεί να “τρέξει” ταινίες, ηλεκτρονικά βιβλία, παιχνίδια και μια σειρά εφαρμογών ενώ έχει 16GB αποθηκευτικό χώρο. Σε περίπτωση που ο χρήστης θα θελήσει να έχει τρίτης γενιάς ασύρματη σύνδεση τότε θα πρέπει να καταβάλει 130 δολάρια επιπλέον.
"Ότι θα είχατε στο καθιστικό σας τώρα μπορείτε να το μεταφέρετε στην τσάντα σας. Συγκεντρώνει πολλές ανάγκες για ψυχαγωγία σε μια συσκευή", είπε ο αναλυτής Ned May.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρία ελπίζει το νέο της προϊόν να πετύχει κάτι που δεν συνέβη στις Microsoft και Toshiba των οποίων οι πωλήσεις των tables κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα.
Ο CEO της Apple κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είπε μεταξύ των άλλων πως ήταν αναγκαία μια συσκευή η οποία θα κινείται ανάμεσα σε smartphone και ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να "σερφάρει" στο ίντερνετ, να παίξει βιβλία και να διαβάσει ηλεκτρονικά βιβλία.
Εντωμεταξύ, έκπληξη προκάλεσε το πληκτρολόγιο το οποίο είναι αφής ενώ το ημερολόγιο και το βιβλίο διευθύνσεων πρόκειται να αρέσουν πολύ στο κοινό, όπως δήλωσε ο κ. Jobs.
Από την πλευρά τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως παρόλο που η Apple κατέχει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι και τόσο εύκολο στην πώληση καθώς και άλλες εταιρίες που έχουν λανσάρει παρόμοια προϊόντα δεν έτυχαν ιδιαίτερης επιτυχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails