Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Διαλύθηκαν οι Scorpions!


Οι Scorpions ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους τη διάλυση του συγκροτήματος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδίας τους. Πρόκειται για ένα απο τα μεγαλύτερα συγκροτήματα που έγραψε μια πολύ μεγάλη ιστορία.
Οι Scorpions, ένα από τα πιο επιτυχημένα σύνολα της rock μπαλάντας, σχηματίστηκαν στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969. Μένουν ακόμα ενεργοί, κυκλοφορώντας δεκάδες άλμπουμ και καταγράφοντας πωλήσεις δίσκων που ανέρχονται σε 75 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο...
Η σύνθεση με την οποία κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Lonesome Crow" (1972) περιλάμβανε τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (rhythm κιθάρα), Michael Schenker (lead κιθάρα), Lothar Heimberg (μπάσο) και Wolfgang Dziony (ντραμς). Λίγο μετά αποχώρησαν οι Michael Schenker (σχημάτισε τους UFO και αργότερα, στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, τους Michael Schenker Group), Heimberg και Dziony για να αντικατασταθούν από τους Uli Jon Roth, Francis Buchholz και Herman Rarebell, αντίστοιχα. Η εν λόγω σύνθεση παρέμεινε σταθερή για τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ [ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα αντιπροσωπευτικά "In Trance" (1975) και "Virgin Killer" (1976)], αλλά έκτοτε υπέστη αρκετές μεταβολές, με σημαντικότερη την αντικατάσταση του Roth από τον Matthias Jabs το 1979, την επόμενη χρονιά της κυκλοφορίας του διπλού λάιβ LP "The Tokyo Tapes".
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://troktiko.blogspot.com/2010/01/scorpion-75000000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails