Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Πορνογραφική... επέλαση στο YouTube


Το υλικό μπήκε στο youtube μέσω χρηστών που χρησιμοποίησαν τίτλους από εφηβικές διασημότητες, όπως η Hannah Montana και Jonas Brothers. Πολλά από τα βίντεο ξεκινούσαν με σκηνές από παιδικά βίντεο και στη συνέχεια εμφανιζόταν το πορνογραφικό υλικό.
Σύμφωνα με το BBC, σε ένα από αυτά με τίτλο “Jonas Brother Live On Stage”, κάποιος χρήστης παρέθεσε το σχόλιο: "Είμαι 12 ετών. Τι είναι αυτό;"
Όσο τα βίντεο βρίσκονταν δημοσιευμένα, πολλοί ήταν οι χρήστες που τα πρόσθεσαν στα αγαπημένα ή τους έδωσαν υψηλή βαθμολογία.
Ένας από τους χρήστες που εκτιμάται ότι ανέβασε κάποια από τα βίντεο, έχει δηλώσει στο προφίλ του 21 ετών, Γερμανός και χρησιμοποιεί το όνομα Flonty.
Όταν ρωτήθηκε από το BBC γιατί το έκανε και γιατί δεν σκέφτηκε τα μικρά παιδιά που θα το έβλεπαν αυτός απάντησε: "Το έκανα επειδή το youtube διαγράφει μουσικά βίντεο" και πρόσθεσε: "Τα παιδιά μπορούν αν βρουν ακατάλληλο υλικό στο διαδίκτυο έτσι κι αλλιώς. Αυτή η επίθεση απέδειξε πόσο εύκολο είναι να ανεβάσεις πορνογραφικό υλικό σε μία ιστοσελίδα, που έχει εκατομμύρια επισκέπτες σε καθημερινή βάση".
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails