Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

1 στους 3 Έλληνες χρήστες δηλώνει ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω διαδικτύου.


Πρόσφατη έρευνα της Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο θεός του Έρωτα ζει και βασιλεύει, ρίχνοντας τα βέλη του online. Όσοι αναζητούν τον έρωτα στρέφονται πλέον στο Διαδίκτυο, καθώς το 27% θεωρεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις νέες γνωριμίες. Έτσι, η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου συνιστά την τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδο γνωριμίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, για τους Έλληνες, το «προξενιό» μέσω φίλων παραμένει διαχρονικά η πιο δημοφιλής μέθοδος γνωριμίας, ενώ έπεται η κοινωνική δικτύωση.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την online έρευνα του Windows Live Group της Microsoft σε 10 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 19.730 άτομα, μεταξύ των οποίων 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς, όταν έρχεται η ώρα των ραντεβού και του φλερτ....Με περισσότερο κόσμο να κινείται online σήμερα, φαίνεται πως ο έρωτας στο διαδίκτυο έχει βρει εύφορο έδαφος. Πράγματι, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (51%) δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Windows Live Instant Messenger για να φλερτάρουν. Αυτό βέβαια δεν μας εκπλήσσει, καθώς αντίστοιχο ποσοστό (54%) βρίσκει ευκολότερο το φλερτ μέσω του Windows Live από ότι την «πρόσωπο με πρόσωπο» επαφή.
Επιπλέον, σύμφωνα με παλιότερη έρευνα της Microsoft, οι χρήστες του Windows Live Messenger ανέρχονται σε 330 εκ. ανθρώπους κατά προσέγγιση, από τους οποίους ο κάθε ένας διαθέτει τουλάχιστον 7 (ή λιγότερες) επαφές. Άλλωστε, το Internet ψηφίστηκε ως ο δημοφιλέστερος τρόπος νέων γνωριμιών.
Δεδομένου ότι το Windows Live Messenger βοηθά τους χρήστες να συνδέονται, να επικοινωνούν και να έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο, δεν είναι παράξενο που ο έρωτας μέσω Διαδικτύου κερδίζει σε δημοτικότητα, με 1 στους 3 (33%) Έλληνες χρήστες να δηλώνει ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω διαδικτύου.
Πηγή: http://manosbee.blogspot.com/2010/02/1-3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails