Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

1 Μαρτίου οι παραιτήσεις των βουλευτών του Ηρακλείου αν δεν γίνει το εφετείο!


Tα ψέματα τελείωσαν για τους δικηγόρους του Ηρακλείου, οι οποίοι χθες έσπευσαν να διαμηνύσουν το τελεσίγραφό τους προς την κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι τη σύμπλευση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού Ηρακλείου.
Το τελεσίγραφο και η απειλή που στέλνουν στην κυβέρνηση οι δικηγόροι συνίσταται με την ενεργοποίηση της απόφασης παραιτήσεων των βουλευτών, δίνοντας περιθώριο μόλις 20 ημερών.
«Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει έως την 1η Μαρτίου η απάντηση στην κυβέρνηση είναι μία. Οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους». Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των δικηγόρων του Ηρακλείου οι οποίοι ταυτόχρονα έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως "αρνητική εξέλιξη" ακόμη και τη μη ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης της απόφασης για την ίδρυση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Είχε προηγηθεί η επαναεπιβεβαίωση της βούλησης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων να παραιτηθούν. Υπογραμμίζεται ότι στη χθεσινή Γενική Συνέλευση οι δικηγόροι είχαν προσκαλέσει τους τελευταίους να δώσουν το "παρών" αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τα κατάφερε μόνον ο Μανόλης Στρατάκης, ο οποίος μάλιστα επανέλαβε και χθες δημόσια (με ακροατήριο τους δικηγόρους) την πρόθεσή του. Παράλληλα μετέφερε στους δικηγόρους την πληροφορία για τις προθέσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, να ξεκινήσει αντίστοιχη διαδικασία διαβούλευσης για τα υπόλοιπα Εφετεία βάσει της γνωμοδότησης του Αρείου Πάγου, γεγονός του παραπέμπει σε νέες αναβολές. Τόσο ο ίδιος όσο και οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Μαρία Σκραφνάκη (σε τηλεφωνική επικοινωνία) γνωστοποίησαν την τελευταία τους προσωπική παρέμβαση στον υπουργό Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επίσης γνωρίζει τις προθέσεις του συνόλου των βουλευτών του νομού.
Συνεχίζουν και την αποχή
Επιπλέον με δεδομένη την κωλυσιεργία που παρατηρείται οι δικηγόροι του νομού συνεχίζουν την αποχή από την εκδίκαση των υποθέσεων σε όλα τα δικαστήρια των Χανίων, επαναλαμβάνοντας τη θέση τους για την αδικία που συντελείται απέναντι στους πολίτες της Ανατολικής Κρήτης, οι οποίοι δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στη Δευτεροβάθμια Δικαιοσύνη.
Παράλληλα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλης Λαμπρινός, σε συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ζήτησε την επαναεπιβεβαίωση της απόφασης της ΤΕΔΚ του νομού για τη στήριξη του αιτήματος ίδρυσης του Εφετείου, με τον τελευταίο να ανταποκρίνεται άμεσα και να θέτει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου.
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails