Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Εκτέλεσαν 13 μαθητές σε πάρτι!


Εκτελεστές συμμοριών ναρκωτικών εισέβαλαν σ' ένα πάρτι και σκότωσαν 13 μαθητές χθες στη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού.
Όπως ανακοίνωσε ο μεξικανικός στρατός, οι ένοπλοι βγήκαν από οχήματα 4Χ4 και άνοιξαν πυρ εναντίον μαθητών και σπουδαστών που γιόρταζαν τη νίκη σ' ένα τοπικό πρωτάθλημα φούτμπολ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
«Ήταν καλά οπλισμένοι. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πυροβολούσαν τους πάντες, άκουγες τριγύρω τους πυροβολισμούς», αφηγήθηκε ένας γείτονας.
Ο εκπρόσωπος του στρατού Ενρίκε Τόρες είπε ότι τα θύματα ήταν ηλικίας 15 ως 20 χρόνων. Άλλοι 17 νέοι που βρίσκονταν στο πάρτι τραυματίσθηκαν από τα πυρά και η κατάσταση μερικών είναι κρίσιμη.
«Ήταν περίπου 15 άνδρες, έφτασαν από τους γύρω δρόμους και άρχισαν να πυροβολούν το σπίτι καθώς προχωρούσαν μέσα σ' αυτό», δήλωσε ο Τόρες.
Δεν έχει γίνει σαφές γιατί οι ένοπλοι επιτέθηκαν στους μαθητές. Ωστόσο εκτελεστές των λαθρέμπορων ναρκωτικών έχουν επιτεθεί και άλλοτε σε πάρτι που γίνονταν στην πόλη αναζητώντας αντιπάλους, ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι μερικοί έφηβοι είναι αναμιγμένοι σε απαγωγές άλλων.
Περίπου 2.650 άνθρωποι σκοτώθηκαν πέρυσι στη Σιουδάδ Χουάρες στον πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα στα αντίπαλα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο των αγορών και του λαθρεμπορίου προς τις ΗΠΑ.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails