Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Έρευνα: Έρωτας στα 14


Ο Πάνος έκανε για πρώτη φορά σεξ στα 15 του. Η κοπέλα του ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία. Στην παρέα του θεωρείται προνομιούχος. Και το χαίρεται. «Είναι σημαντικό για ένα αγόρι να νιώσει άντρας», λέει.
Η Εριέτα μόλις είχε κλείσει τα 14 όταν γνώρισε έναν 28χρονο. Οταν, κάποια στιγμή, βρέθηκαν μόνοι στο σπίτι της, αφέθηκε. «Φοβήθηκα πως, αν έκανα πίσω, θα... ξενέρωνε.» Ο Θανάσης είναι 14 ετών. Του αρέσουν τα κορίτσια, αλλά περιμένει να αισθανθεί έτοιμος για να ξεκινήσει τη σεξουαλική του ζωή.
Τρεις «τυπικοί» έφηβοι ακροβατούν μεταξύ παιδικής ηλικίας και ενηλικίωσης και απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν πανηγυρικά στον κόσμο των «μεγάλων» θεωρούν το σεξ. Πώς αποφασίζουν, όμως, αυτό το βήμα; Πόσο ενημερωμένοι είναι για θέματα αντισύλληψης και προφύλαξης; Ποιο ρόλο παίζει ο μιμητισμός, η πίεση του συντρόφου τους ή η αγωνία να μη χαρακτηριστούν «καθυστερημένοι»; Είναι έτοιμα αυτά τα παιδιά, σε μια τόσο ευάλωτη ηλικία, να διαχειριστούν το συναισθηματικό και οργανικό φορτίο μιας ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής;
Ακούσαμε τις ιστορίες τους. Μιλήσαμε με γονείς, περισσότερο ή λιγότερο «άνετους». Ακούσαμε, τέλος, τις συμβουλές του ψυχιάτρου Νίκου Σιδέρη: «Μιλήστε με τα παιδιά σας. Προετοιμάστε τα. Οχι για «μάχη», αλλά για γιορτή. Και πάνω απ' όλα, συμφιλιώστε τα με την ιδέα ότι μπορεί να μην είναι όλα τέλεια...».
Διαβάστε την συνέχεια της έρευνας εδώ: http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_womdeco_1_09/02/2010_323212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails