Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Έφτασε το 1,5 το λίτρο χθες στην Κρήτη!


Οι αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης λόγω της αναπροσαρμογής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης εμφανίστηκαν στις αντλίες των πρατηρίων της χώρας.
Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη αυξάνεται κατά 12 λεπτά το λίτρο ενώ, μαζί με το ΦΠΑ που επιβαρύνει και το φόρο κατανάλωσης, η συνολική αύξηση είναι 14,3 λεπτά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,1 ευρώ το λίτρο, που σημαίνει ότι με την αύξηση του φόρου η μέση τιμή θα ανέβει στο 1,24 - 1,25 ευρώ, με αποκλίσεις προς τα πάνω στις ακριβότερες περιοχές και προς τα κάτω στις φθηνότερες. Αντίστοιχα ισχύουν για το πετρέλαιο κίνησης, που ακριβαίνει κατά 6 λεπτά το λίτρο. Σε τοπικό πάντως επίπεδο η αμόλυβδη «πέταξε» στα 1,35 ευρώ το λίτρο, ενώ η «100στάρα» απέχει μόλις κατά 5 λεπτά από το 1,5 ευρώ.
Αντίθετα, δεν αλλάζει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που πληρώνουν οι καταναλωτές. Η μοναδική αλλαγή για το συγκεκριμένο καύσιμο είναι ότι θα αυξηθεί η επιστροφή που εισπράττουν οι βενζινοπώλες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «Ήφαιστος» καθώς με το σύστημα που ισχύει οι πρατηριούχοι αγοράζουν το πετρέλαιο φορολογημένο με τον υψηλό συντελεστή που ισχύει για το κίνησης και παίρνουν πίσω τη διαφορά από το κράτος.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails