Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Συγχωνεύονται η Ολυμπιακή με την Aegean!


Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/2) η συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines με το σήμα και το όνομα της πρώτης εταιρίας να διατηρείται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα κυκλοφορεί με το όνομα και τα σήματα της Olympic Air, τουλάχιστον μετά την παρέλευση της απαραίτητης μεταβατικής περιόδου, όπου θα χρησιμοποιούνται και αυτά της Aegean.
Οι δύο εταιρίες θα έχουν στη διάθεσή τους 64 αεροσκάφη, από τα οποία τα 39 είναι υπερσύγχρονα Airbus. Η Aegean έχει προσωπικό 2.500 ατόμων και η Olympic Air 3.350 μαζί με την Olympic Handling και την Olympic Engineering. Επίσης οι δύο εταιρίες πραγματοποιούν 65 δρομολόγια εσωτερικού και 41 εξωτερικού.
Η νέα εταιρεία θα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ οι OLYMPIC HANDLING και OLYMPIC ENGINEERING θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος.
Αυτό που απομένει είναι να την εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία θα θέσει όρους και προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση αυτής της κίνησης.
Ωστόσο, η συμφωνία θα υλοποιηθεί μετά τις 9 Σεπτεμβρίου του 2010 καθώς τότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, διάστημα κατά το οποίο η MIG έχει δεσμευτεί πως δεν θα κάνει καμία μετοχική αλλαγή.
Βάσει της συμφωνίας ο Όμιλος Βασιλάκη (Aegean) και η MIG (Olympic Air) θα έχουν ισότιμη μετοχική συμμετοχή στη νέα εταιρεία ενώ θα παραμείνουν οι όμιλοι Λασκαρίδη, Β. Κωνσταντακόπουλου, Γ.Δαυίδ και Λ.Ιωάννου καθώς και η Τράπεζα Πειραιώς,
«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Aegean υλοποιείται ένα όραμα για καινοτόμες, ποιοτικές υπηρεσίες με σημαντικές επενδύσεις. Τα μεγέθη των ανταγωνιστών στις αερομεταφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστούν αναγκαία τη σύνθεση των ελληνικών δυνάμεων για να πετύχουμε αυτοδύναμη κάλυψη των αναγκών της στρατηγικής μας βιομηχανίας, του τουρισμού, επέκταση των επιλογών προορισμών για τους καταναλωτές αλλά και να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών και την απασχόληση στον κλάδο», δήλωσε ο Θ. Βασιλάκης.
Από την πλευρά του ο Α. Βγενόπουλος τόνισε: «Οι σημερινές συγκυρίες τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και του κλάδου των αερομεταφορών επιβάλλουν συγκέντρωση δυνάμεων για την διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών στους καταναλωτές, την προστασία θέσεων εργασίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συγχώνευση της OLYMPIC με την AEGEAN επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους και παράλληλα διατηρεί και γιγαντώνει το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που είναι κομμάτι της εθνικής μας παράδοσης και περιουσίας και κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες».
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails