Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο Καρχιμάκης πέρασε χωρίς έλεγχο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου επειδή είναι βουλευτής!

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ

Καταγγελία στο Troktiko από αναγνώστη:
"Βράδυ Σαββάτου στα αεροδρόμιο του Ηρακλείου ετοιμαζόμαστε να πετάξουμε για Αθήνα όλοι οι επιβάτες στην ουρά για τον καθιερωμένο σωματικό έλεγχο και έλεγχο χειραποσκευών .Τα μηχανήματα είναι 2 ωστόσο μονό το ένα ήταν ενεργό άλλωστε δεν υπάρχει τόσος πολύς κόσμος ώστε να χρειάζεται δεύτερο κανένα πρόβλημα μέχρι εκεί. Ξαφνικά ένα τύπος προσπέρνα όλοι την ουρά και περνά από το κλειστό μηχάνημα και συνεχίζει για την αίθουσα επιβίβασης ... η κύρια και οι αστυνομικοί που διενεργούσε τον έλεγχο ξαφνιάζονται και του φωνάζουν « που πάτε κύριε» ο ένας αστυνομικός του κλείνει τον δρόμο με ύφος μπλαζέ και απαξιωτικά ο τύπος άπαντα «είμαι ο βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμακης δεν με γνωρίζετε ? δεν περνώ από έλεγχο» οι υπάλληλοι ξαφνιάζονται προς στιγμή και τον αφήνουν να περάσει. Ειλικρινά δεν ξέρω εάν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει τον έλεγχο σε βουλευτές εάν υπάρχει κακός κατά την γνώμη μου γιατί το σύνταγμα αυτής τις ταλαίπωρης χωράς λέει ότι όλοι έχουμε ίσιες υποχρεώσεις και ίσια δικαιώματα απέναντι στο νόμο .Άλλωστε οι βουλευτές έχουν δώσει δικαιώματα για το ότι δεν τηρούν το νόμο Και άντε να τα ξεπεράσω όλα αυτά Κύριε Καρχιμακη την επομένη φόρα σας παρακαλώ να είστε λίγο πιο διακριτικός και λιγότερο προκλητικός κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει εσάς και την ιδιότητας ούτε η υπόσταση σας θίγετε με το να περιμένετε 3 λεπτά στην ουρά μην υποτιμάτε τόσο πολύ αυτούς που σας ψηφίζουν. Δείξτε λίγο ταπεινότητα γιατί μας κάνετε να αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Καλά κάνετε και προασπίζετε το δικαίωμα σας να μην περνάτε από έλεγχο εάν προασπίζατε έτσι και τα δικαιώματα των πολιτών θα ζούσαμε στη καλύτερη χωρά του κόσμου Και ύστερα απορούν που ο κόσμος απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς…."

O κ. Καρχιμάκης έστειλε την εξης επιστολή στο Troktiko για το θέμα:

"Διάβασα το ηλεκτρονικό σας δημοσίευμα και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, πραγματικά βρέθηκα το Σάββατο το βράδυ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου για να ταξιδέψω από Ηράκλειο προς Αθήνα. Πέρασα όπως κάθε φορά από το σημείο που μου είχε υποδείξει και άλλες φορές που ταξίδευα, η ασφάλεια του αεροδρομίου. Βεβαίως, όταν πέρασα από το σημείο αυτό το περασμένο Σάββατο, όπως μου είχε υποδειχτεί και σε προηγούμενα ταξίδια μου, εργαζόμενη στην ασφάλεια εισόδου επιβατών με ρώτησε -όπως είχε υποχρέωση- ποιος είμαι, όπου ασφαλώς την ενημέρωσα ότι είμαι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία μου επέτρεψε να περάσω. Παρόλα αυτά όμως, αν αυτή μου η διαδρομή δημιούργησε την αίσθηση της παρεξήγησης από κάποιον αναγνώστη σας, είμαι υποχρεωμένος ως πολιτικός, έστω και έτσι, να ζητήσω πραγματικά συγγνώμη για αυτό, γιατί θεωρώ ότι δεν συμβαδίζουν τέτοιες τάσεις ούτε με το χαρακτήρα μου, ούτε με τη διαδρομή μου, ούτε και με την προσπάθειά μου στα κοινά."
Μιχάλης Καρχιμάκης

1 σχόλιο:

  1. Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου: ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα, όπως αρχηγοί κρατών, εκκλησιών κλπ, δικαιούνται να μην περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Τέτοιο είναι ο Καρχιμάκης ως υφυπουργός. Καλό θα είναι μάλιστα να το γνωρίζει ο κ. Καρχιμάκης, ώστε την επόμενη φορά να μην επικαλεστεί την ιδιότητα του βουλευτή που είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλειας.
    Τώρα, επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε αεροδρόμιο και έχω δει τις αντιδράσεις άλλων επιβατών σε τέτοιου είδους συμπεριφορές από διάφορες προσωπικότητες(...), θα ήθελα να τις συμβουλεύσω να περιμένουν στη σειρά τους. Μόνο κέρδος θα έχουν... Και να μην ξεχνούν ότι είναι αιρετοί.....

    ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΤΡΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails