Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Κουκουλοφόρος εισέβαλε σε φαρμακείο στο Ηράκλειο


Με το φόβο ζουν οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου, αφού οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιον κουκουλοφόρο, ο οποίος θα κραδαίνει πιστόλι και θα ζητήσει τα χρήματα από το ταμείο.
Το πρόβλημα μέρα με τη μέρα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις ληστείες να παρουσιάζουν μια πρωτόγνωρη έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Έτσι, μετά το σούπερ-μάρκετ στις Γούρνες, το ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Πέμπτης ήταν η σειρά για μια φαρμακοποιό να πέσει θύμα ληστείας.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ανθρώπους ναρκομανείς, οι οποίοι πάνω στην απελπισία τους για την εξεύρεση χρημάτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους, άλλοτε επιτίθενται σε πολίτες και άλλοτε εισβάλλουν σε καταστήματα με σκοπό τη ληστεία.
Πρόκειται για άτομα, τα οποία προβαίνουν σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, καθώς, αν και συλλαμβάνονται, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, αφήνονται ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν το έργο τους. Ενώ και οι αλλοδαποί, πάνω στην ανάγκη τους για χρήματα, δεν διστάζουν να ληστέψουν. Ένα κλίμα φόβου, το οποίο εντείνεται ακόμη περισσότερο όσο η χώρα μας βρίσκεται «πνιγμένη» μέσα στον κυκεώνα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.
Υπό την απειλή όπλου
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ένας άγνωστος, ο οποίος φορούσε κουκούλα, εισήλθε στο φαρμακείο, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και με την απειλή ενός όπλου που κρατούσε στραμμένο στην ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, ζήτησε τα χρήματα από το ταμείο.
Η 29χρονη, χωρίς να φέρει καμία αντίσταση, άνοιξε το ταμείο και του έδωσε 200 ευρώ που ήταν οι εισπράξεις μέχρι εκείνη την ώρα.
Ο ληστής πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε, ενώ η 29χρονη, φανερά σοκαρισμένη, κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο αλλά, παρά την έρευνα που ακολούθησε στη γύρω περιοχή, ο δράστης δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.
Απανωτά κρούσματα
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη είχαμε δύο περιστατικά ληστειών, με τους ιδιοκτήτες ενός μίν-μάρκετ και ενός ζαχαροπλαστείου να ζουν στιγμές αγωνίας και τους δράστες να φεύγουν ανενόχλητοι από αυτά, με τις εισπράξεις της ημέρας στις τσέπες τους.
Τα δύο περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικά σημεία, με τον τρόπο όμως και τη μέθοδο των ληστών να είναι ο ίδιος, όπως και η θρασύτητά τους, η οποία έχει σκορπίσει το φόβο στην κοινωνία, που βλέπει το ένα περιστατικό να διαδέχεται το άλλο.
Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης έβαλε στο στόχαστρο ένα σούπερ-μάρκετ στην περιοχή των Γουρνών, με το ληστή να αφαιρεί από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ και… έγινε «καπνός».
Στη δεύτερη περίπτωση ληστής άδειασε το ταμείο του γνωστού ζαχαροπλαστείου «Sweet House» στην οδό Μελίνας Μερκούρη, παίρνοντας μέσα από την ταμειακή μηχανή περίπου 350 ευρώ.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails