Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο πιο μικρός συγγραφέας είναι Ηρακλειώτης!


Της Κατερίνας Μυλωνά
Ο Τάσος και ο Τύλα είναι φίλοι καρδιακοί. Γνωρίστηκαν στο Ηράκλειο και άρχισαν να ανταλλάσουν γράμματα όταν ο Τύλα επέστρεψε στην Αφρική. Φαινομενικά δεν τους ένωνε τίποτα, όμως, όταν άνοιξαν τις καρδιές τους εντόπισαν πολλά κοινά σημεία. Ο Τάσος «γνώρισε» στον Τύλα το Θεό, ο Τύλα αφοσιώθηκε σε Εκείνον και τελικά έχασε τη ζωή του…
Η παραπάνω ιστορία αληθινής φιλίας πέρασε από τη σφαίρα της φαντασίας ενός παιδιού στις σελίδες ενός βιβλίου. Ο Τάσος Πετράκης, μαθητής της Β’ τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Παιδικά Χριστούγεννα στον 21ο αιώνα».
Αφορμή για την έκδοση του βιβλίου στάθηκε ένας πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός, στον οποίο πήρε μέρος το σχολείο του Τάσου. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να γράψει μια ιστορία με θέμα τη μετανάστευση και το ρατσισμό. «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές» ήταν το βιβλίο που οι μαθητές είχαν σαν πρότυπο για την ιστορία τους. Ο Τάσος, επηρεασμένος από την υπόθεση του βιβλίου αλλά και τα όσα συμβαίνουν γύρω του, τους αλλοδαπούς συμμαθητές του και τους μετανάστες που βλέπει να ζουν ανάμεσά μας και σιγά- σιγά να γίνονται ένα με εμάς, αποφάσισε να γράψει μια ιστορία για τον Τύλα. Ο Τύλα είναι ένας 15χρονος από τη Ρουάντα, ο οποίος έρχεται στην Κρήτη μέσω ενός προγράμματος της UNICEF. Στο Ηράκλειο γνωρίζει τον Τάσο, με τον οποίο γίνονται φίλοι και αρχίζουν να αλληλογραφούν όταν ο Τύλα επιστρέφει στη γενέτειρά του. Ο Τάσος τον φέρνει σε επαφή με το Χριστιανισμό, μια θρησκεία που ασπάζεται η οικογένεια του Τύλα. Όμως, ο Τύλα, αφού γίνεται Ιεραπόστολος, χάνει τη ζωή του.
«Ο Τύλα είχε σκοτωθεί υπηρετώντας την Εκκλησία, ένα παιδί που πριν από έξι χρόνια δεν ήξερε καν τη λέξη αυτή», αναφέρει ο Τάσος, στο βιβλίο του.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/174763/110709

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΙΡΕΤΙΣΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ - ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ- ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ" ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΝΙΩΤΗΣ...

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ

    ΝΟΤΗΣ ΡΟΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails