Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Υποψήφιο για Νόμπελ Ειρήνης το Διαδίκτυο!


Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010 έκλεισαν. Όπως συνηθίζει να κάνει η επιτροπή των βραβείων εδώ και 50 χρόνια, οι υποψήφιοι δεν ανακοινώνονται.
Ανάμεσα όμως σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα υποβολής κάποιου υποψηφίου, όπως οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου, μέλη κυβερνήσεων και νομοθέτες καθώς επίσης και επιλεγμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, συνηθίζουν να δημοσιοποιούν τον υποψήφιο που οι ίδιοι πρότειναν.
Φέτος, η λίστα των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα άψυχο αντικείμενο: το Διαδίκτυο.
Την πρόταση για υποψηφιότητα του Διαδικτύου έκανε η Ιταλική έκδοση του περιοδικού Wired. Η περιγραφή που έδωσε για το Internet, είναι πως πρόκειται για ένα εργαλείο που προωθεί τον διάλογο, την δημόσια συζήτηση και την συναίνεση μέσα από την επικοινωνία καθώς επίσης και σαν ένα τρόπο προώθησης της Δημοκρατίας.
Την υποψηφιότητα στηρίζει η Shirin Ebadi, η εξορισμένη ακτιβίστρια Ιρανικής καταγωγής η οποία έχει βραβευτεί και με Νόμπελ Ειρήνης το 2003, οπότε μπορεί να κάνει και επίσημη πρόταση για υποψηφιότητα.
Πηγή: http://www.apn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails