Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου


Σε κόκκινο συναγερμό είναι ο νομός Έβρου, όπου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 120.000 στρέμματα. Το μεσημέρι εκκενώθηκε ο οικισμός του Πόρου λίγο έξω από τις Φέρες μετά από θραύση αναχώματος στην περιοχή του Πετάλου και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων στην περιοχή.
Για την εκτόνωση της κατάστασης αποφασίστηκε τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε συγγενικά σπίτια και ξενοδοχεία.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες αρχές δραματική ενώ επί τόπου βρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, η οποία από χθες το πρωί συμμετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου, διαθέτοντας όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Το πρωί κάτοικοι του χωριού Λάβαρα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σε πέντε σπίτια έγινε και μεταφορά των οικοσκευών τους στο δημαρχείο του Δήμου Ορφέα. Υπολογίζεται ότι τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι περίπου εβδομήντα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς αναμένονται από αύριο νερά από τα φράγματα της Βουλγαρίας τα οποία έχουν υπερχειλίσει και δεν μπορούν να συγκρατήσουν άλλες ποσότητες νερού. Από τις πλημμύρες κινδυνεύουν και οι παραποτάμιοι οικισμοί της Βύσσας, των Καστανεών και του Πραγγίου.
Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails