Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Αδελφοποιούνται οι δήμοι Χανίων - Αμμοχώστου


Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση αδελφοποίησης του δήμου με εκείνον της Αμμοχώστου. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης αντιπροσωπεία του δήμου Αμμοχώστου θα φτάσει στα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Χανίων.
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010, η αντιπροσωπεία του δήμου Αμμοχώστου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων στις 10:30.
Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην παλιά πόλη. Την ίδια ημέρα στις 20:00, στο Μεγάλο Αρσενάλι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Αμμόχωστος - Μια ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα».
Επίσης, ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Δρ. Γεώργιος Γεωργής, θα αναπτύξει το θέμα: «Κύπρος - Κρήτη στα νεότερα χρόνια».
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, στις 10:00, στο μνημείο Χανιωτών πεσόντων στην Κύπρο το 1974.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου Αμμοχώστου στο Θέρισο.
Την ίδια ημέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Αμμοχώστου.
Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει ομιλίες Δημάρχων Χανίων και Αμμοχώστου, υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης αλλά και ανταλλαγή δώρων.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, στις 10:00, στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία.
Την ίδια ημέρα στις 10:30 τα μέλη της αντιπροσωπείας θα ξεναγηθούν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails