Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Παραλίγο ξύλο στην ΝΟΔΕ Ηρακλείου μεταξύ "Σαμαρικούς" και "Ντορικούς"!


Μόνο ξύλο που δεν παίχτηκε χθες βράδυ στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, ανάμεσα στους “Σαμαρικούς” και τους “Ντορικούς”, οι οποίοι ωστόσο μπροστά στο νέο περιφερειάρχη και τομεάρχη του κόμματος αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις, έσπασαν τραπέζια και καρέκλες από τα χτυπήματα θυμού και στο τέλος 15 στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην κα Μπακογιάννη, αποχώρησαν οργισμένοι, προειδοποιώντας τα δυο στελέχη που ήρθαν από την Αθήνα ότι “είναι ανεπιθύμητοι” στην Κρήτη και να μην ξανάρθουν!
Η χθεσινοβράδυνη συνεδρίαση στη ΝΟΔΕ με τη συμμετοχή και των προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων, ήταν η πρώτη με τους Δημ. Φραγκούλη (περιφερειάρχη της ΝΔ) και Νικ. Μπαρμπαγιάκη (τομεάρχη) της προσυνεδριακής διαδικασίας με στόχο την ανασύνταξη και προετοιμασία του κόμματος.
Εξελίχθηκε όμως και στην πιο επεισοδιακή στην ιστορία της Οργάνωσης συνεδρίαση, καθώς εκδηλώθηκε μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δυο “στρατόπεδα” προφανώς για τον έλεγχο του κόμματος.
Οι λεγόμενοι “Σαμαρικοί” κατηγορούν τους προσκείμενους στην Ντόρα ότι “πήγαν οργανωμένοι για να δημιουργήσουν επεισόδιο”, ενώ η πλευρά των “Ντορικών” κατηγορούν τα στελέχη που πρόσκεινται στο Σαμαρά πως “αντί για το σφουγγάρι που είπε ότι παίρνει ο πρόεδρος, εκείνοι άρπαξαν τα μαχαίρια!!!”
“Αναψαν τα αίματα”
Σύμφωνα με πληροφορίες της “Π” τα αίματα άναψαν από τον έντονο διάλογο που εξελίχθηκε σε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Γιαννουλάκη και το νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Μπαμιεδάκη (πρόσκειται στον Σαμαρά) με αφορμή την προεκλογική συνεισφορά του ενός και του άλλου. Στο κομφούζιο που ακολούθησε με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν και συμπλοκές, στην αντιπαράθεση μπήκαν οι υποστηρικτές της Ντόρας (Λυρώνης, Νηστικάκης και οι πρόεδροι των Τοπικών) παίρνοντας τόσο το μέρος του κ. Γιαννουλάκη αλλά κυρίως καταγγέλλοντας την προσπάθεια όπως έλεγαν της ηγετικής ομάδας Σαμαρά να ελέγξει πλήρως το κόμμα.
Με οργισμένο ύφος και απειλητικές εκφράσεις τα στελέχη της Ντόρας, δήλωσαν ότι δεν θα ανεχθούν ένα καπελωμένο συνέδριο αλλά ούτε και προτίθενται να παραδόσουν το κόμμα στον Σαμαρά!!! Εκπληκτα τα δύο στελέχη που είχαν έρθει από την Αθήνα, παρακολουθούσαν τις σκληρές αντιπαραθέσεις και κατά μια μαρτυρία παριστάμενου, κάποια στγιμή επιχείρησαν να βγουν από την αίθουσα όπου... μύριζε μπαρούτι. Να αποχωρήσει όμως από τη συνεδρίαση επιχείρησε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ που όμως συγκρατήθηκε και επέστρεψε. Ωστόσο αποχώρησαν οργισμένοι οι υποστηρικτές της Ντόρας, με οργισμένες εκφράσεις.
Η συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/174109/110130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails