Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε το Καστρινό Καρναβάλι


Του Γιάννη Ζωράκη
Με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και μια κατάμεστη πλατεία μπροστά από τη Λότζια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η έναρξη των εκδηλώσεων για το Καστρινό Καρναβάλι 2010.
Μετά από χρόνια απραξίας, αλλά και τις επίμονες προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων, το Καστρινό Καρναβάλι αναβιώνει ξανά, με την ελπίδα πως θα αποτελέσει και πάλι τον πόλο έλξης χιλιάδων καρναβαλιστών από ολόκληρη την Ελλάδα.
“Ευχόμαστε, κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και σε σύντομο χρονικό διάστημα το Καστρινό Καρναβάλι να γίνει ξανά ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης λίγο πριν κηρύξει την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων.
Την έναρξη του Καρναβαλιού “προλόγιζε” από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο τελάλης που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης.
Στις εκδηλώσεις που πρόκειται να διαρκέσουν καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας αναφέρθηκε και ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του δήμου κ. Γιώργος Αντωνάκης, επισημαίνοντας τη σπουδαία επιτυχία που διαφαίνεται πως θα υπάρχει. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη για την μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 60 ομάδες και πάνω από 3.000 άτομα. Για το Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού επίσης της Κυριακής, η απήχηση είναι μοναδική, αφού οι συμμετοχές ομάδων είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν τις 200, κάτι που συνεπάγεται περισσότερες από 4.000 συμμετοχές ανθρώπων
Πηγή:Πατρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails