Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Ευεργετική η μαριχουάνα σε νευρολογικές νόσους!


Η μαριχουάνα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και τους μυϊκούς σπασμούς που προέρχονται από την πολλαπλή σκλήρυνση και άλλες νευρολογικές διαταραχές. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι απόρροια 20ετών κλινικών δοκιμών.
Ο δρ IgorGrant, διευθυντής στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «καλά στοιχεία, αφού η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι δραστική ως θεραπεία πρώτης επιλογής για τη νευροπάθεια, μία κατάσταση που προκαλεί μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και πόνο».
«Επικεντρωθήκαμε σε νόσους για τις οποίες δεν επαρκούν οι υπάρχουσες θεραπείες και σε περιπτώσεις που τα διαθέσιμα φάρμακα δεν ανακουφίζουν από τα επώδυνα ή ενοχλητικά συμπτώματα» λέει ο ίδιος.
Στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών που έγιναν από το Πανεπιστήμιο του Mississippi, που έχει ειδική ομοσπονδιακή άδεια για έρευνα σε μαριχουάνα, οι ασθενείς που έλαβαν χαμηλή δοσολογία της δραστικής ουσίας τετραϋδροκαναβινόλης (THC), είχαν την ίδια ανακούφιση από τον πόνο.
Επιπλέον, τα στοιχεία κατέδειξαν ότι δεν υπήρξε αρνητική επίδραση από μακροχρόνια χρήση μαριχουάνας.
«Δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μαριχουάνα, για παράδειγμα, προκαλεί εμφύσημα ή καρκίνο του πνεύμονα ή χρόνια βλάβη στον εγκέφαλο», λέει ο δρ Grant.
Το Κέντρο Ιατρικών Μελετών Κάνναβης στις ΗΠΑ έχει εγκρίνει 15 κλινικές μελέτες, πέντε από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί και δύο βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails