Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Για τέταρτη μέρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Έβρος


Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Έβρου αφού από τις πλημμύρες η περιοχή βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Η στάθμη του ποταμού μετά τις ρήξεις των αναχωμάτων φαίνεται ελεγχόμενη.
Οι Αρχές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ειδικά από τον ποταμό Άρδα δεν εισρέουν στην κοίτη του Έβρου επικίνδυνες ποσότητες νερών.
Ειδικοί αναφέρουν ότι το νερό έχει καλύψει περισσότερα από 200.000 στρέμματα, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκεται για πέμπτη ημέρα, η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Δικαίων.
Στα Λάβαρα του δήμου Ορφέα εκκενώθηκαν συνολικά 40 σπίτια, Μάνδρα Διδυμοτείχου 15, ενώ από την Κυριακή 200 κάτοικοι του Πόρου του δήμου Φερών έχουν αποχωρήσει από τις οικίες τους για προληπτικούς λόγους.
Επιπλέον εκκενώθηκαν και 48 κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται στην παρέβρια ζώνη.
Το βράδυ αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Νομαρχία και θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.
Οι περιοχές για τις οποίες υπεγράφη σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν είναι: Τραϊανούπολης, Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Ορφέα, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Βύσσας, Μεταξάδων και Τριγώνου.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails