Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Επανέρχεται το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων!


Επανέρχεται το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων λίγους μόνο μήνες, μετά τη κατάργηση του. Το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου άφησε ανοιχτό η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου που κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας. "Για λόγους αρχής και δικής μας φιλοσοφίας λέμε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους, ώστε να δίνονται κίνητρα για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων και ρυπογόνων οχημάτων, με οχήματα βελτιωμένων επιδόσεων ως προς της εκπομπές ρύπων, σε συνδυασμό με αντικίνητρα για την κυκλοφορία σε δρόμους με υψηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση" είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη.
Επίσης ανέφερε ότι από το 2011 τα οχήματα που ταξινομούνται θα έχουν τα στοιχεία των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ο προσδιορισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται πλέον με βάση αυτό το καθαρά περιβαλλοντικό κριτήριο.
Αντικατάσταση όχι απόσυρση
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση του, το αρμόδιο υπουργείο αναφέρει τα εξής: “Τα κίνητρα για την αντικατάσταση ενεργοβόρων και ρυπογόνων οχημάτων με οχήματα βελτιωμένων αποδόσεων ως προς τις εκπομπές ρύπων”, σας ενημερώνουμε ότι τα κίνητρα αυτά δεν συνδέονται με την απόσυρση των αυτοκινήτων αλλά με οικονομικές πολιτικές που θα αποθαρρύνουν την κατοχή παλιάς τεχνολογίας οχημάτων.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails