Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Συνέλαβαν 4 Έλληνες στο Μιλάνο για γκράφιτι!


Τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 22 ως 25 ετών, συνελήφθησαν το Σάββατο (6/3) στο Μιλάνο της Ιταλίας, την ώρα που σχεδίαζαν γκράφιτι στα βαγόνια του μετρό. Τη ζημιά την έκαναν οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη του μετρό, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία όταν είδαν τους τέσσερις γκραφιτάδες να γράφουν πάνω στα βαγόνια.
Οι νεαροί είχαν μαζί τους δύο ψηφιακές κάμερες και μια φωτογραφική μηχανή, με τις οποίες απαθανάτιζαν τη δράση τους. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, οι Έλληνες «λέρωσαν» τουλάχιστον τρια βαγόνια, χρησιμοποιώντας 54 μπουκαλάκια σπρέϊ.
Κατηγορούνται κατ’ αρχήν για πρόκληση ζημίας, αλλά όπως προβλέπει και το σχετικό πρόστιμο του δήμου Μιλάνου γι αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει, εκτός των άλλων, να καταβάλουν και 500 ευρώ έκαστος.
Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, οι τέσσερις συλληφθέντες σκόπευαν να επιστρέψουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και να «ανεβάσουν» στο You Tube, τις εικόνες που τράβηξαν στο εσωτερικό του σταθμού Ματσιακίνι του Μιλάνου.
«Ο δήμος της ιταλικής συμπρωτεύουσας» , σύμφωνα με την κρατική ΡΑΙ, «τα τελευταία τρία χρόνια έχει δαπανήσει 26 εκ. ευρώ στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα γκράφιτι και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο όλο θέμα».
Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails