Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Κατεδαφίζουν τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αλικαρνασσό


Με ταχύτατους ρυθμούς δρομολογείται η απομάκρυνση των τσιγγάνων από την περιοχή Δύο Αοράκια του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.
Η πρώτη κατεδάφιση θα γίνει αύριο και αφορά στο πέτρινο κτίσμα που χτίστηκε στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία της εκκένωσης του καταυλισμού.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης είναι εξοργισμένος από το γεγονός ότι οι τσιγγάνοι όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα τον καταυλισμό αλλά παρατηρείται ότι υψώνονται νέα παραπήγματα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πέτρινο κτίσμα, που θα κατεδαφιστεί αύριο το πρωί από συνεργείο του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού. Ενώ υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης και αφού οι οικογένειες των τσιγγάνων έχουν πάρει δάνεια του ελληνικού Δημοσίου με ευνοϊκούς όρους, θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί.
Από τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι το Φεβρουάριο οι κάτοικοι του καταυλισμού δεν δέχτηκαν καμία όχληση, όπως είχε συμφωνηθεί. Ομως τώρα το τελεσίγραφο λήγει και όπως τόνισε ο κ. Μαρκάκης, σε ένα μήνα θα πρέπει να φύγουν όλοι από τα Δύο Αοράκια και να κατεδαφιστούν όλα τα παραπήγματα.
Ηδη ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού, ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα Ηρακλείου, αναζητά τρόπο ώστε να εξασφαλίσει ένα βοήθημα για τις οικογένειες των τσιγγάνων και να μπορέσουν να φύγουν από την περιοχή, έχοντας εξασφαλίσει ένα μέρος για να μείνουν. Οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων έχουν δεσμευθεί ότι θα προσκομίσουν στη δημοτική αρχή τις προτάσεις τους και όταν γίνει αυτό θα συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα και στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου θ' αναζητηθούν λύσεις για τη στέγαση των τσιγγάνων.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί συνεργεία του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού με τη συνδρομή μηχανημάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν στον καθαρισμό της περιοχής βορείως του καταυλισμού, παρουσία του κ. Μαρκάκη, ο οποίος δηλώνει ότι μέσα στην προθεσμία του ενός μήνα που έχουν οι κάτοικοι του καταυλισμού για ν' αποχωρήσουν θα πρέπει να διατηρήσουν καθαρό το χώρο.
Οσον αφορά στην αυριανή κατεδάφιση του πέτρινου κτίσματος, ο αντιδήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού Ανδρέας Κυπραίος έχει ενημερώσει εδώ και αρκετές μέρες για την πρόθεση της δημοτικής αρχής και έχει ζητηθεί από εκείνον που το έχτισε ν' απομακρύνει από το χώρο ό,τι αντικείμενο υπάρχει.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails