Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Προβληματισμός στο πανεπιστήμιο Κρήτης από ξυλοδαρμό φοιτητή

Αναστάτωση και προβληματισμό προκαλεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα το περιστατικό ξυλοδαρμού εικοσάχρονου φοιτητή μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με τα όσα καταγγέλλει ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής ο εικοσάχρονος φοιτητής βρέθηκε στις δύο περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σε εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου προκειμένου να «σερφάρει» στο διαδίκτυο. Λίγο αργότερα και πριν καλά καλά καταλάβει τί γίνεται δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από νεαρούς κουκουλοφόρους οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και εξαφανίστηκαν.
Οι φύλακες του πανεπιστήμιου δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό ωστόσο το περιστατικό καταγράφτηκε στο βιβλίο συμβάντων. Το πρωί της Παρασκευής, οι τοίχοι και οι προαύλιοι του χώροι του πανεπιστημίου ήταν γεμάτοι συνθήματα εθνικιστικού περιεχομένου, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη των καθηγητών οι οποίοι συνδέουν τα δύο περιστατικά που έγιναν σε διάστημα ελάχιστων ωρών μετά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου.
Η πρόεδρος του ενιαίου φορέα διδασκόντων Όλγα Γκράτσιου μιλώντας στα «Ρ.Ν.» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτούς τους νεαρούς με τους κουκούλες δεν τους είδε κανένας. Η πρυτανεία έχει ενημερωθεί για το συμβάν, εμείς ανησυχούμε πάρα πολύ με τέτοια γεγονότα με κουκουλοφόρους να χειροδικούν μέσα στο πανεπιστήμιο επειδή έχουν αντίθετες απόψεις. Υπάρχει μια διαφορά από το να γράφεις συνθήματα και από το να χειροδικείς. Μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Χανιά ανησυχούμε και τρομάζουμε στην ιδέα του να υπάρχουν άτομα που να προπηλακίζουν άλλους και μάλιστα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου επειδή απλά έχουν αντίθετες απόψεις».
Την έντονη ανησυχία του για το περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου εκφράζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ενιαίων Φορέων διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σύλλογος καταγγέλλει το περιστατικό και καλεί την πρυτανική αρχή άμεσα να μεριμνήσει για τη φύλαξη του χώρου. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν:
«Το ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό φοιτητή της Σχολής από ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων τα ξημερώματα της 5-3-2010 μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου. Η αποτρόπαιη αυτή επίθεση θεωρούμε ότι πλήττει ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία των μελών του Συλλόγου μας για την επιθετική δράση φανατικών ομάδων που τον τελευταίο καιρό επιδίδονται επίσης στην αναγραφή φασιστικού περιεχομένου συνθημάτων στους τοίχους του Πανεπιστημίου. Καλούμε την Πρυτανεία να ενισχύσει τη φύλαξη των χώρων της Πανεπιστημιούπολης και την κοινωνία του Ρεθύμνου να απομονώσει τους δράστες, να προστατεύσει το Πανεπιστήμιο και να διαφυλάξει τις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης».
Πηγή:ρεθυμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails