Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Δίωρο μπλακ άουτ στα Χανιά


Στο σκοτάδι για δύο περίπου ώρες «βυθίστηκε» ο μισός νομός Χανίων εξαιτίας βλάβης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα. Η διακοπή ρεύματος ξεκίνησε στις 7 περίπου και διήρκησε έως τις 9 το βράδυ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη ΔΕΗ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε στις γεννήτριες παραγωγής στη Ξυλοκαμάρα και, κατά τις πληροφορίες, σε τρία μηχανήματα. Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικό "μπλακ άουτ", καθώς είχε μειωθεί η παραγωγή, η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε συγκεκριμένες γραμμές του δικτύου της.
Επιπροσθέτως, προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες σε ενέργεια μέσω του Ηρακλείου, δεν τελεσφόρησε. Ετσι, το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε σε περιοχες του κέντρου της πόλης των Χανίων, στα Δικαστήρια, στο Ακρωτήρι, αλλά και σε περιοχές των Δήμων Κολυμπαρίου, Ανατολικού Σελίνου, Βουκολιών, Αρμένων κ.α.
Εξαιτίας της διακοπής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε περιπτώσεις όπου πολίτες είχαν κλειστεί σε ανσανσέρ. Πάντως, γύρω στις 9 χθες το βράδυ η βλάβη αποκαταστάθηκε και η ΔΕΗ ξεκίνησε την παροχή ρεύματος στις περιοχές όπου είχε γίνει η διακοπή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails